De Jonge krabbelt terug nu gemeenten regels in stadions niet gaan handhaven: 'Supporters gedragen zich weer goed'

De Jonge krabbelt terug nu gemeenten regels in stadions niet gaan handhaven: 'Supporters gedragen zich weer goed'

Coronaminister Hugo de Jonge te gast bij WNL op Zondag. Bron: Schermafdruk WNL/NPO

Coronaminister Hugo de Jonge dreigde met strengere maatregelen voor voetbalstadions, omdat hij zag dat voetbalfans zich niet overal even goed aan de coronaregels hielden. Gemeenten hebben toen gezegd dat zij niet in stadions zullen gaan handhaven. En ineens gaat het volgens De Jonge weer beter qua gedrag van de voetbalsupporters. Een wonder!

Het gedrag van de demissionaire minister is zo doorzichtig als maar kan. Hugo de Jonge dreigde eerst met veel bombarie de regels aan te zullen scherpen voor stadions. Gemeenten hebben toen direct aangegeven de mankracht om te handhaven er niet voor te hebben en schoven de kwestie af op de stadions zelf. Er is dus eigenlijk geen enkele instantie die er heil in ziet om voetbalsupporters aan te sporen zich aan de coronaregels te houden. In de woorden van supporters in het Feyenoordstadion gisteren: "Hugo: zitten en je muil houden".

De Dagelijkse Standaard

Kennelijk heeft die tekst op een spandoek bij de voetbalwedstrijd (waar De Jonge ook naar keek) gewerkt, want De Jonge krabbelt nu dus terug. Waar hij enkele dagen geleden nog dreigde met strengere maatregelen voor stadions en voetbalsupporters uit ging leggen wat 'geplaceerd' betekent, zegt hij nu dat ze zich prima zijn gaan gedragen.

Strengere maatregelen 'kunnen altijd nog', volgens De Jonge, maar zijn nu ineens op dit moment niet meer aan de orde. Hij ziet nu vooral 'ruimte voor verbetering' en denkt vooral winst te kunnen behalen door seizoenkaarthouders beter te verspreiden en sta-vakken te verbieden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het heeft er alle schijn van dat De Jonge zich perse wil laten gelden, ondanks het feit dat de situatie in stadions daar totaal niet om vraagt. Er is namelijk allang gebleken dat er niet veel besmettingen voortkomen uit stadionbezoek. De regels worden dus weliswaar niet overal even goed nageleefd, maar in de praktijk maakt dat niets uit. Toch zitten we met een demissionaire minister die zijn tijd en energie aan zoiets lulligs verspild...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties