haga

De Kamikaze-actie van Wybren van Haga: BVNL's 'groei' is niets meer dan loze woorden

Politiekmaa 16 2023, 17:00
Ik kan niet anders dan mijn teleurstelling uiten over het gedrag van Wybren van Haga van BVNL. Niet alleen heeft hij de kans gemist om samen met Thierry Baudet iets op te bouwen bij FVD, hij heeft FVD ook nog eens beschadigd. En wat heeft hij er uiteindelijk voor teruggekregen? He-le-maal niets.
Van Haga heeft vandaag verkondigd dat hij tevreden is met de verkiezingsuitslag. Hij beweert dat zijn partij BVNL "gestaag" gegroeid is en dat de subdoelstelling om de naamsbekendheid te vergroten ruimschoots is gehaald. Gekkigheid.
De verkiezingen hebben immers aangetoond dat BVNL totaal niets heeft bereikt. De partij heeft zelfs geen enkele zetel weten te bemachtigen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Met andere woorden, ze hebben alleen maar voor spek en bonen meegedaan. Niemand heeft geprofiteerd van deelname van BVNL.
Het is nog erger dat Van Haga niet heeft ingezien dat hij FVD heeft beschadigd. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 had Van Haga de kans om samen met Thierry Baudet iets op te bouwen bij FVD. In plaats daarvan koos hij ervoor om een Kamikaze-actie te plegen die nu zichtbaar wordt. FVD heeft schade opgelopen en BVNL is er niet in geslaagd om ook maar enige invloed uit te oefenen. Ondertussen geniet het partijkartel, want dat ziet dat de enige partij die het hele narratief afwijst lang niet zo groot is als ze had kunnen zijn - als de rijen maar gesloten waren gebleven.
Van Haga beweert dat hij trots is op de groei van BVNL, maar deze uitspraak getuigt van totale waanzin. Hoe kun je trots zijn op de groei van een partij die zelfs geen enkele zetel heeft behaald? "Oh, we hadden dit jaar 20 flyers meer dan verwacht!" Het is niets meer dan een loze opmerking om de schijn op te houden.
Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!
Het is dieptriest dat partijen zoals BVNL het belang van eenheid niet inzien en hun eigen weg willen gaan. We moeten als weldenkend deel van de bevolking de handen ineen slaan en werken aan een toekomst waarin we weer trots kunnen zijn op ons land en onze cultuur. Dit kan alleen worden bereikt door samen te werken en eenheid te creëren. Niet door nutteloze splinterpartijtjes op te richten die alleen het partijkartel een gunst bewijzen... om vervolgens hoog van de toren te gillen dat je het hartstikke goed gedaan hebt terwijl je niet eens één arm zeteltje hebt binnen gesleept.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten