Afbeelding gemaakt met ChatGPT van OpenAI

Defensie bouwt oude NS-treinen om tot noodhospitaals vanwege oorlogsdreiging

Politiek14 jul , 14:00
Nederland staat op een kruispunt. Terwijl het kabinet demissionair is en het publieke debat wordt overspoeld door woke waanzin, genderpolitiek en klimaatdrammers, vindt er achter de schermen iets veel fundamentelers plaats: Defensie maakt zich klaar voor oorlog.
Volgens een nieuw plan van het ministerie van Defensie moeten 24 afgeschreven NS-treinstellen worden omgebouwd tot rijdende noodhospitaals. Ze moeten gewonde militairen vervoeren in geval van grootschalige conflicten. De aanleiding? De “actuele dreiging in de wereld.” Men spreekt het niet letterlijk uit, maar laten we eerlijk zijn: dit gaat over Rusland, over NAVO, over escalatie in Europa.
En dat moet iedereen wakker schudden.
👉 Teken vandaag nog de petitie tegen erfbelasting! Ons spaargeld, onze huizen en onze pensioenen worden bedreigd door klimaatsocialisten en EU-technocraten. Stop deze linkse onteigening, verdedig ons privébezit! ✍️ Klik hier om te tekenen

Logistieke oorlogsvoorbereiding in volle gang

Het treinhospitaalplan is onderdeel van een veel grotere en diepgaandere operatie binnen Defensie: het zogeheten “Ecosysteem Logistiek.” Dit betekent dat de overheid — stilletjes — de volledige Nederlandse transportsector inlijft in de militaire structuur. Duizenden vrachtwagenchauffeurs worden al benaderd voor het vervoer van munitie, tanks en ander materieel naar het oosten.
Er wordt gesproken met meer dan veertig logistieke bedrijven, en ook de luchtvaart wordt ingezet: KLM levert inmiddels reservisten die gevechtsvliegtuigen kunnen vliegen. Een NAVO-luchtbrug ligt letterlijk al op de tekentafel.
Brigadegeneraal Henny Bouman zegt het hardop:
“Als we die samenwerking tijdens een oorlogssituatie willen hebben, moet je nu al gaan oefenen.”
Dit is dus geen denkmodel. Dit is uitvoering.

‘Actuele dreiging’: wat zegt men niet hardop?

Defensie spreekt van “een actuele dreiging in de wereld” – zonder die concreet te benoemen. Maar iedereen weet waar dit over gaat: de oorlog in Oekraïne, de spanningen tussen Rusland en de NAVO, en de roep om Europese herbewapening.
We worden klaargestoomd voor een conflict dat tientallen jaren is opgebouwd. Niet door Poetin alleen, maar door het geopolitieke amateurisme van Brussel en Washington. Eerst is Rusland de NAVO op de huid gezeten. Daarna heeft men de gaskraan dichtgedraaid en is ons afhankelijk gemaakt van Amerikaanse LNG. Nu draait men de economie richting oorlog — mét stille steun van het bedrijfsleven.
De Europese burgers? Die worden niet geïnformeerd, maar gemobiliseerd.

Wat blijft er over van onze burgermaatschappij?

Dat NS, KLM en tientallen transportbedrijven zonder publieke discussie nu onder strategisch bevel komen te staan van Defensie, roept belangrijke vragen op. Nederland beweegt richting een oorlogseconomie, zonder dat het parlement daar fundamenteel over debatteert. Sterker nog: de media brengen het als iets positiefs, een “vooruitziende blik.”
Maar de realiteit is grimmig: deze ontwikkelingen betekenen dat de overheid zich voorbereidt op militaire inzet op Europese schaal. De gevolgen hiervan voor onze democratische controle, vrijheden en burgerrechten zijn enorm — maar worden verzwegen.
De rijdende ziekenhuizen zijn dus geen onschuldige innovaties. Ze zijn het logische gevolg van jarenlang geopolitiek gokken, gecombineerd met een EU die de vuistbalans op het continent heeft verstoord, en een elite die denkt dat vrede het resultaat is van wapens, niet van diplomatie.
👉 Teken vandaag nog de petitie tegen erfbelasting! Steun het Manifest voor Privé-eigendom en bescherm uzelf tegen klimaatroof, pensioeninbraak en huizenbelasting. ✍️ Klik hier om te tekenen

Wie waakt er nog over onze vrijheid?

De militair-industriële agenda draait inmiddels op volle toeren. En terwijl links Nederland zich druk maakt over regenboogvlaggen op ambassades en genderquota op universiteiten, worden onder hun neus oude treinen in hospitaals omgebouwd – klaar voor gewonden van een conflict dat zij zelf jarenlang hebben gevoed met hun naïeve buitenlandbeleid.
We zijn getuige van de overgang van een verzorgingsstaat naar een mobilisatiestaat. Zonder stem van het volk. Zonder referendum. En zonder fundamentele politieke controle.
Wat ons te doen staat? Waakzaam zijn. Kritisch blijven. En het narratief niet klakkeloos slikken.
En vooral: onze eigendommen, pensioenen en vrijheid beschermen, zolang het nog kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten
26 Reacties