shutterstock 1288005889

Dries van Langenhove na aanslagen op AfD: 'Democratie noemen ze dat...'

Politiekokt 05 2023, 18:30
Schokkende ontwikkelingen in het Duitse politieke landschap – zo kan de huidige situatie rond de Alternative für Deutschland (AfD) het best worden omschreven. Het is typerend dat de meeste mainstream media ervoor kiezen om deze doorbraak van de AfD, de razendsnelle stijging van hun populariteit en de reactionaire respons daarop nauwelijks op te merken. Voor het innemen van een contrair geluid dat tegen de EU en immigratie ingaat, wordt de partij uit alle hoeken aangevallen. Dries van Langenhove, de bekende Vlaamse opiniemaker, die niet bang is om veilig politiek terrein te verlaten, neemt geen blad voor de mond en bijt fel van zich af.
Op X (voorheen Twitter) vat Van Langenhove recente gebeurtenissen rond AfD samen. Als je zijn tweet lees kun je alleen maar concluderen dat er iets héél vreselijks gaande is bij onze oosterburen. En nee, dan heb ik het niet over de peilingen waaruit blijkt dat AfD steeds populairder wordt:

AfD doet het goed in de peilingen. Het gevolg, op één week tijd: - Politie valt binnen in hoofdkwartier AfD - Kopstukken AfD buitengegooid bij Deutsche Bank - Moordaanslag op kopstuk Tino Chrupalla - Voorzitster Alice Weidel moet onderduiken - Duitse kerk opent mogelijkheid om…

991
Reply
Het is opmerkelijk dat Duitsers hun maatschappij nog steeds "democratie" durven te noemen. De afgelopen tijd stuitte de AfD op een aantal verontrustende situaties, zoals Van Langenhove in zijn tweet uiteenzet. Hij benoemt gebeurtenissen zoals de politie die binnenviel in het hoofdkwartier van de AfD, kopstukken van de AfD die zijn buitengesloten bij de Deutsche Bank, een moordaanslag op kopstuk Tino Chrupalla, en voorzitter Alice Weidel die gedwongen was onder te duiken. Daarnaast heeft de Duitse kerk de mogelijkheid geopend om leden van de AfD uit te sluiten, is de regering het verbod op de AfD aan het bespreken en hebben media een haatcampagne tegen de partij ontketend.

Democratie?

Dit alles onder het mom van 'democratie'? Die term lijkt volgens Van Langenhove zeker niet meer van toepassing. In plaats van pluriformiteit en de vrijheid van meningsuiting te bevorderen, lijkt het Duitse politieke klimaat steeds meer te neigen naar een autoritaire hegemonie die dissidente stemmen de mond probeert te snoeren.
Het is een deprimerend maar helaas realistisch portret van de Duitse democratie. Dankzij stemmen als die van van Langenhove wordt deze zorgwekkende trend tenminste niet onopgemerkt. Ondanks de pogingen om de AfD en hun aanhangers te demoniseren en in een hoek te duwen, blijft de partij onverschrokken en vormt zij een krachtige oppositie die niet over het hoofd kan worden gezien.
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS staan we pal voor DEMOCRATIE. Wij zullen partijen als AfD altijd beschermen - zeker tegen de laffe aanvallen van de globalistische elites. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben, want het kartel haat ons en ondermijnt ons op elke mogelijke manier. Doneer aan DDS en help ons pal te staan voor de democratie en onze vrijheid. Elke euro helpt!
Dit is een strijd voor de democratische idealen die we koesteren. Of je het nu eens bent met de politieke standpunten van de AfD, hun voorvechtersrol in het vechten tegen intimidatie en tekortkomingen van het democratisch proces viel niet te ontkennen. Het is hoog tijd dat meer mensen deze onrechtmatige situatie ter sprake brengen en de moedige opstelling van de AfD erkennen in hun strijd tegen onrecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten