screen shot 2022 06 22 at 11

Eerdmans (JA21) huilt krokodillentranen na vertrek van afsplitsers naar BBB

Politieksep 06 2023, 9:42
De Nederlandse politiek is sinds 2002 nooit meer saai geweest. Bij De Dagelijkse Standaard zijn we getuige geweest van talloze bochten en wendingen op het politieke toneel, maar de recente gebeurtenissen rondom JA21 hebben ons doen glimlachen. De man die ooit zonder blikken of blozen zijn partijgenoten van JA21 zetels liet jatten na de breuk met FVD, staat nu met betraande ogen te kijken naar zijn eigen leegloop. Karma is a bitch!
Laat ons even teruggaan: toen Eerdmans en consorten hun vertrek bij FVD aankondigden, en JA21 oprichtten, was de stemming er een van triomf en vastberadenheid. Zetelroof? Volgens hen was het simpelweg een kwestie van het volgen van hun morele kompas. Maar nu, met de recente overgang van Nicki Pouw-Verweij en Derk-Jan Eppink naar BBB, is de toon plots veranderd.
Zijn recente reactie op het vertrek van het duo is, op zijn zachtst gezegd, vermakelijk. "Ik heb geen wroeging, ik snap het en ik wens ze het allerbeste," verklaarde hij stoïcijns. Na een paar dagen huilt Eerdmans opeens wel krokodillentranen bij de Telegraaf: ''Die zetels zijn van ons!'' Eerdmans vindt het ook jammer dat Caroline van der Plas hem niet gebeld. Sorry Eerdmans BBB hoeft geen verantwoording af te leggen aan een partij zoals JA21 die juist zelf is ontstaan door zetelroof.
En waar is Annabel Nanninga in dit hele verhaal? Er hangt een sluier van speculatie over haar rol in deze soap. Maar één ding is duidelijk: de interne dynamiek van JA21 is verre van harmonieus.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Terwijl de toekomst van JA21 onzeker blijft, kunnen wij als toeschouwers alleen maar genieten van het schouwspel. We hebben onze popcorn al klaar voor de volgende aflevering van deze boeiende saga. De moraal van het verhaal? In de politiek, zoals in het leven, is consistentie koning. En degenen die snel van koers veranderen wanneer het hen uitkomt, zullen uiteindelijk de prijs betalen. Eerdmans heeft dat op de harde manier geleerd. En wij? Wij blijven gewoon zitten en genieten van de show.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten