Image2

'Explosiemaffia onacceptabel' zegt BVNL, eist aanvalsplan van minister Yesilgöz

Politiekaug 07, 9:10
In een nieuwe reeks Kamervragen heeft de Tweede Kamerfractie van Belang van Nederland (BVNL) opheldering gevraagd van Minister Yesilgöz van Veiligheid & Justitie over de toename van gewelddadige explosies in Nederland. Volgens Kamerlid Wybren van Haga is dit een zorgwekkende ontwikkeling in de zware criminaliteit die een ernstige bedreiging vormt voor de veiligheid van burgers.
Deze vragen komen in het kielzog van een aantal recente explosies in steden als Rotterdam en Nieuwegein, waarbij woningen en bedrijven zijn getroffen. Ook in Den Haag werd een autohandelaar aan de Haagse Fruitweg opgeschrikt door een explosie. Van Haga wijst met name op de situatie in Rotterdam, waar volgens hem tientallen explosies het gevolg zijn van ruzies tussen rivaliserende drugsbendes.
"Burgers in deze steden leven in angst en onzekerheid, terwijl drugsbendes vrij spel lijken te hebben. Dit kan en mag niet zo doorgaan", aldus Van Haga. Hij wijst op de maatregelen die door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zijn genomen, zoals extra politie-inzet, mobiele toezichtsposten, extra cameratoezicht en de inzet van pleinstewards, en vraagt de minister of dergelijke maatregelen ook in andere delen van het land moeten worden genomen.
BVNL vraagt bovendien om een specifiek aanvalsplan tegen deze nieuwe vorm van zware criminaliteit en welke extra financiële middelen beschikbaar zullen worden gesteld. Volgens Van Haga moet de minister duidelijkheid geven over hoe ze de situatie gaat aanpakken: "Wat gaat de minister doen om deze explosiemaffia keihard aan te pakken?"
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Minister Yesilgöz heeft nog niet gereageerd op de vragen van BVNL. Het is duidelijk dat deze kwestie de komende tijd de aandacht zal blijven opeisen in de Tweede Kamer en dat er snelle actie nodig is om de situatie aan te pakken en de veiligheid van de burgers te waarborgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten