WhatsApp Image 2022 07 04 at 12422 PM 4

FDF en Agractie roepen op om omgekeerde vlaggen te verwijderen na monsterzege BBB

Politiekmrt 17 2023, 11:00
Boeren in Nederland zijn begonnen met het verwijderen van omgekeerde vlaggen uit hun landerijen en boerderijen. Dit is het gevolg van de recente verkiezingsoverwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de steun die zij van de Nederlandse bevolking hebben ontvangen. FVD vindt het daar nog te vroeg voor.
Boeren hebben de afgelopen maanden geprotesteerd tegen het beleid van de regering en de druk die zij voelen als gevolg van de regelgeving op het gebied van stikstofuitstoot. Zij hebben omgekeerde vlaggen opgehangen als symbool van hun ongenoegen. Echter, nu de verkiezingen voorbij zijn en de BBB de steun heeft gekregen van een groot deel van de Nederlandse bevolking, hebben boeren besloten hun dankbaarheid te tonen door de vlaggen weer normaal op te hangen.
Sieta van Keimpema, woordvoerder van Farmers Defence Force (FDF), roept boeren op om de vlaggen weer op de normale manier aan de stok te hangen, met de rode baan boven in plaats van beneden. Ze zegt dat dit een manier is om de burgers te bedanken voor hun steun. Ook boerenactiegroep Agractie ondersteunt deze oproep en stelt voor om dit voor een week te doen als een uiting van hun wens voor realistische oplossingen en als dank voor de steun van de bevolking.
De verkiezingsoverwinning van BBB heeft boeren hoop en vertrouwen gegeven dat hun zorgen serieus worden genomen en dat er naar hun stem wordt geluisterd. BBB pleit voor meer begrip voor de positie van boeren en stelt dat er realistische oplossingen moeten komen voor de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Niet iedereen is het daarmee eens. Martin Bos, de fractievoorzitter van FVD Zeeland denkt daar anders over en twittert: ''Neen! Niet alle omgekeerde vlaggen verdwijnen. Het FVD blijft de omgekeerde vlag voeren. Nederland is immers in grote nood. Wij blijven strijden voor de boeren, voor de burgers, voor alle Nederlanders.''
''Dit is niet de officiële partijlijn, maar de boeren moeten niet in de veronderstelling zijn dat Caroline van der Plas ervoor gaat zorgen dat ze niet meer hun boerderij kwijt zijn over een aantal jaar. BBB gaat mee in het narratief dat er wat gedaan moet worden om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. Daarom is het onvermijdelijk dat als puntje bij paaltje komt, de boeren alsnog onteigend gaan worden. Dit is enorm zonde, FVD zal altijd blijven strijden voor het behoud van onze agrarische sector,'' zegt perswoordvoerder Tom Russcher.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten