Filmpje! Arnold Karskens over "omroepzuivering": "Niets is wat het lijkt tot de horror op de deur bonst"

In zijn gesproken column voor Ongehoord Nieuws heeft Arnold Karskens de politiek aangepakt omdat zij Omroep ON! willen censureren. Volgens Karskens stellen deze politici en partijen "zich op één lijn met de NSB." Want die zorgde er in 1936 voor dat een radioomroep van kritische denkers uit het publieke bestel werd gegooid omdat ze 'te kritisch' waren over de nazi's.

Het is tegenwoordig altijd geweldig om te kijken en te luisteren naar de gesproken columns van Arnold Karskens voor Ongehoord Nieuws. Ook dit keer weer. Want de man neemt absoluut geen blad voor de mond - zeker niet als hij het opneemt voor de meningsvrijheid en het recht van Omroep ON! om uit te zenden wat men wil.

"De Tweede Kamer stuurt weer aan op zuivering van de Nederlandse media," zegt Karskens terecht in zijn column. "Waar dit stopt laat zich raden." Namelijk dat álle niet Deug-meningen naar het hiernamaals geholpen worden. Geen kritiek op het klimaat (GroenLinks). Niets over MeToo bij de PvdA. En wie het waagt Mark Rutte een Pinokkio te noemen is het haasje.

"Overdreven?" vraagt Karskens. "Nee. Want het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen... De geschiedenis herhaalt zich. De Nederlandse politiek slaat [weer] de plank mis door een omroep te willen censureren die waarschuwt voor gevaren, moedig in verzet komt, de journalistieke bol van een andere zijde bekijkt, tegen de stroom in zwemt."

"Niets is wat het lijkt tot de horror op de deur bonst," concludeert Karskens tenslotte. "U, beste kijker, weet het inmiddels maar al te goed. Het zijn altijd de landverraders, zonder uitzondering, die de vrije pers willen smoren."

Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies.

Zo. Die mogen de partijkartelianen die zo'n hekel hebben aan de meningsvrijheid in hun zak steken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties