screen shot 2023 01 05 at 113725

Filmpje: De JOVD verraadt de liberale waarden door eis om klimaatdoelstellingen te halen

Politiekjan 05 2023, 10:00
Het is een schande wat er gebeurt binnen de JOVD, ooit een politieke jongerenorganisatie voor echte liberalen, maar tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van de Jonge Democraten van D66. In een recente video eisen zij dat het kabinet meer doet om "de klimaatdoelstellingen" te halen, met de boodschap "niet morgen, maar nú!"
Maar wat betekent dit eigenlijk? Wat betekent het als de JOVD eist dat het kabinet meer doet om de klimaatdoelstellingen te halen?
Als de JOVD eist dat het kabinet meer doet om de klimaatdoelstellingen te halen, betekent dit dat zij eisen dat de overheid nog meer lasten oplegt op ons als burgers om ons te dwingen ons gedrag te veranderen. Dit betekent hogere belastingen op brandstoffen, hogere belastingen op voedsel, hogere belastingen op elektriciteit - en het lijstje gaat maar door.
Maar wat hebben wij als burgers te winnen als we meer belastingen moeten betalen en nog meer regels moeten volgen? Helemaal niets. In plaats daarvan zullen we alleen maar lijden onder de gevolgen van deze eisen van de JOVD. Ons geld gaat naar de overheid in plaats van naar onze eigen prioriteiten en ons leven wordt beperkt door nog meer regels en beperkingen.
En wat hebben we als samenleving dan te winnen als we de klimaatdoelstellingen halen? Ook daar is het antwoord duidelijk: helemaal niets. Zelfs als je een aanhanger bent van het klimaatalarmisme, zelfs dan zul je moeten toegeven dat het een globaal probleem is en dat zelfs als Nederland alle klimaatdoelstellingen zou halen, dit nog steeds niet voldoende zou zijn om het probleem op te lossen. We zouden nog steeds afhankelijk zijn van andere landen om ook hun deel te doen. En die doen weinig tot niets omdat zij, anders dan de sukkeltjes van de JOVD, begrijpen dat het klimaatgezeur flauwekul is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dus waarom zouden we ons als samenleving al die moeite op de hals halen, al die lasten opleggen en al die regels volgen als we er helemaal niets mee winnen? Het enige wat we bereiken is dat we onze vrijheid beperken en dat we meer geld aan de overheid geven, terwijl we er helemaal niets mee winnen.
Helaas hebben ze dat bij de JOVD niet eens meer in de gaten. Niet zo gek, misschien, want die organisatie, die ooit echt liberaal was, is al jaren nauwelijks de onderscheiden van de jongeren van GroenLinks én D66. Triest.
Overigens is het dan wel weer hilarisch om te zien dat het JOVD-bestuur blijkbaar uit roomblanke mannetjes bestaat (ballen, zoals altijd), en dat er geen enkele vrouw of 'persoon van kleur' bij zit. En dat terwijl ze zo goed proberen te Deugen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten