Filmpje! Gideon van Meijeren (FVD) pakt CDA'er aan: 'Verschrikkingen werden gepleegd door mensen die gehoorzaam waren'

Politiekdec 13 2022, 13:00
De FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren heeft onlangs tijdens een commissiedebat bewezen dat hij de stem is van het volk. Hij sprak zijn waarheid, ondanks de pogingen van de CDA'er Joba van den Berg om hem de mond te snoeren. Van Meijeren weigerde zich te laten intimideren en sprak zijn overtuiging uit dat mensen zich niet altijd aan de wet hoeven te houden als die wet onrechtmatig is. Hij gaf het voorbeeld van de gruwelijke wetten die de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog werden opgelegd.
Van den Berg en haar medekartelpartners probeerden Van Meijeren te censureren, maar hij liet zich niet zomaar de mond snoeren. Hij sprak met kracht en overtuiging over zijn overtuigingen en wees erop dat het belangrijk is om tegen onrechtvaardigheid te blijven vechten.
"Dat een wet wordt aangenomen betekent niet automatisch dat die wet rechtmatig is," legde Van Meijeren geheel terecht uit. "Er bestaat zoiets als onrechtmatige wetgeving. Als grondrechten en vrijheden om oneigenlijke redenen, op basis van leugens en manipulatie en hersenspoeling wordt doorgedrukt, dan kan die wetgeving heel goed onrechtmatig zijn."
Als geheel juist voorbeeld daarvan gaf Van Meijeren het feit dat de "gruwelijkheden die de Joden zijn aangedaan" tijdens de Tweede Wereldoorlog hun basis hadden in de wet... maar dat die wet overduidelijk desalniettemin EXTREEM onrechtmatig was. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Helaas werd Van Meijeren uiteindelijk de mond gesnoerd door de voorzitter van de commissie, Wieke Paulusma van D66. In plaats van het debat te laten voortduren en te luisteren naar het perspectief van Van Meijeren, schreeuwde Paulusma "HeT iS nU kLaAr!" en stopte het debat.
Dit is een schande voor de democratie. Paulusma en haar kartelpartners laten zien dat ze niet geïnteresseerd zijn in het luisteren naar het volk of naar de mening van hun échte vertegenwoordigers in de Tweede Kamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten