Filmpje! Nieuwe ChristenUnie-leider Mirjam Bikker speelt hard spel over asiel: 'Voortbestaan kabinet geen gelopen race'

Filmpje! Nieuwe ChristenUnie-leider Mirjam Bikker speelt hard spel over asiel: 'Voortbestaan kabinet geen gelopen race'

Bij NPO Radio 1 mocht de nieuwe leider van de ChristenUnie, Mirjam Bikker, direct langskomen om te vertellen dat ze de politiek vanuit haar "waarden" bedrijft. En dat dit dus ook betekent dat het voortbestaan van het kabinet geen gelopen zaak is. Want op asiel gaat ze niet zomaar toegeven aan de VVD. Ofzo.

Kijk, dit is altijd leuk om te zien. Een nieuwe fractieleider die langskomt bij NPO Radio 1 om daar net te doen alsof ze a) principes hebt en b) hard is.

"Mijn handtekening staat onder het coalitieakkoord, en over alle nieuwe ontwikkelingen zal ik vanuit mijn overtuiging het gesprek aangaan," aldus Bikker. Daarmee bedoelt ze dat ze 'bij nieuwe ontwikkelingen' niet zomaar even meegaat met de wensen van het CDA en de VVD. Oh nee, ze zal zich 'hard' opstellen, want zogenaamde christenen als zij vinden onbeperkte immigratie heel belangrijk. Dat zou 'christelijk' zijn.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Laten we eerlijk zijn, dit mens praat natuurlijk gewoon poep. De kans dat zij en haar matties van de nepchristenunie daadwerkelijk de poot stijf houden is nihil. Tenminste: als ze door hebben dat de VVD écht bereid is om het kabinet te laten vallen. Want de ChristenUnie weet dat het na de volgende verkiezingen alleen mee mag doen als ze de VVD niet al te zeer tegen zich in het harnas jaagt. Anders wordt er gewoon gekeken naar een leuke linkse vervanger, zoals GroenLinks en/of de PvdA en/of Volt en/of PvdD.

Overigens is dat maar goed ook. Want als de ChristenUnie het asielbeleid bepaalt dan wordt Nederland in nóg grotere getallen overstroomd door gelukszoekers uit verre oorden; gelukszoekers die op onze cultuur spugen en die alleen maar naar Nederland komen om te profiteren van onze overheidswelvaart.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties