screen shot 2023 01 17 at 192536

Een openlucht gevangenis voor iedereen: WEF'ers hebben een nieuwe droom

Buitenlandjan 17 2023, 21:00
En ja hoor, er is weer een 'wappietheorie' die werkelijkheid wordt. Want bij de WEF-ontmoeting in Davos zijn participanten nu aan het vertellen dat er '15-minuten-steden' opgezet moeten worden. Dit betekent dat je 'alles kunt doen' in je eigen buurt; door 15 minuten te 'reizen.' Maar dan wel: reizen met de fiets of met de benenwagen. Niet met de auto. Dat is al te ver.
Bastien Girod - lid van de Swiss National Council (Zwitserse Nationale Raad) - laat weten in Davos dat het van het grootste belang is dat overal dit soort steden worden gecreëerd. Niet omdat dit gemakkelijk zou zijn voor de burgers (hoewel het wel met dat excuus aan de man gebracht kan worden) maar omdat dit zogenaamd noodzakelijk zou zijn om 'het klimaat' te beschermen:
"In Zwitserland heb je veel districten waar je geen auto nodig hebt omdat alles op loopafstand is," aldus deze Zwitser. "Daarom kopen mensen geen auto meer. En dit geeft mensen niet het gevoel dat ze weliswaar een auto zouden wíllen hebben, maar dat ze het gewoon niet nodig hebben. Want hun omgeving is zo opgebouwd dat ze niet uit hun eigen buurt hoeven te gaan."
Dit klinkt sommige mensen ongetwijfeld best leuk in de oren. In feite is het echter doodeng. Want wat het WEF hiermee wil creëren is een onderlaag van de bevolking - bestaande uit circa 99% van de mensen - die gewoon niet uit hun eigen buurt komt. Nee, ook niet voor vakanties. 'Uit je buurt komen' wordt dan een privilege voor de rijken en machtigen. De rest van de bevolking doet alles in de eigen buurt, komt niet uit die eigen buurt, en verkleint de eigen wereld tot die eigen buurt. Daarbuiten is er eigenlijk niets.
Girod verkoopt dit vervolgens als "een levensstijl in harmonie met de natuur." Daarmee bedoelt dit soort tuig: een manier waarop gewone mensen geen 'voetafdruk creëren.' Natuurlijk is daar helemaal niets natuurlijks aan. Ál onze voorouders waren nomaden. Het is welbekend dat mensen die de hele tijd op één plek blijven het contact met de mensheid verliezen, heel erg gevangen raken in hun eigen wereld, een brede blik kwijtraken, en geen kennis meer opdoen van andere culturen, leefwijzen, en denkbeelden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ironisch genoeg roepen zogenaamde 'complotdenkers' (zoals David Icke) al decennia dat dit is wat de elites willen doen. Dat werd steeds tegengesproken. Het suggereren was zelfs knettergek. Maar nu zeggen deze mensen het dus gewoon zelf. Hardop. En ze zijn er nog trots op ook.
Weet je hoe we zo'n samenleving noemen? Een openluchtgevangenis. Enger dan dit wordt het niet, mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten