Filmpje! Pepijn van Houwelingen: "Ouders moeten hun kinderen beschermen tegen de staat - niet andersom"

Politiekmei 12 2022, 15:35
Tijdens het debat in de Tweede Kamer vandaag over de staatsontvoeringen van kinderen in de Toeslagenaffaire veegde Pepijn van Houwelingen op zeer grondige wijze de vloer aan met het héle Jeugdzorgbeleid. Want, zei hij, feitelijk is het dieper liggende probleem dat de staat steeds groter en machtiger wordt, en denkt zich met álles te moeten bemoeien. Kinderen worden zo, hop!, even uit huis geplaatst. Het is gestoord en zelfs totalitair van aard.
Toen het debat vandaag begon over de staatsontvoeringen inzake de Toeslagenaffaire opinieerde ik dat een ander, fundamenteel probleem ten grondslag ligt aan dit schandaal dan die affaire zelf. Namelijk een totale aanval op het gezin. De staat wil het gezin vervangen. En ja, om dat doel te bereiken wordt ieder mogelijk wapen ingezet. 
De enige die daar tijdens zijn speech óók aan raakte was Pepijn van Houwelingen. Het Kamerlid van Forum voor Democratie (FVD) doorziet ook dat het hier om meer gaat dan om de Toeslagenaffaire zelf, en ontmaskerde de totalitaire praktijken van Big Brother Staat op bijzonder effectieve wijze.
Van Houwelingen begon door te vertellen dat hij heel veel klachten krijgt van ouders "die totaal zijn vastgelopen in de Jeugdzorg." Ouders hebben alles verloren; hun hele hebben en houden, en dan ook nog hun kroost. Het is verschrikkelijk.

De VVD is walgelijk

Maar eerst wilde hij ook nog even iets kwijt over de wanstaltige actie van de VVD, waar ik al eerder over schreef.
"Ik heb vandaag één van de meest walgelijke en smerige partijkarteltrucs gezien ooit, dat de hoofdverantwoordelijke van dit debat beleid - dat is de VVD, die daar zit - een nieuw Kamerlid afvaardigen vandaag om z'n maidenspeech te doen, die wij niet kunnen interrumperen." Het is, zei Van Houwelingen, "echt walgelijk."

Totalitair systeem

Hoe dan, ging Van Houwelingen verder, dit onderwerp "staat symbool voor een veel groter probleem. Namelijk dat de gezondheidszorg meer en meer wordt gebruikt als een soort totalitair principe voor de staat om zich met álle aspecten van ons leven te kunnen bemoeien. Want we mogen geen 'risico's' meer lopen. Dat hebben we de afgelopen paar jaar gezien met corona, en we zien dat nu weer."
"We zien nu weer dat de staat op microniveau in gezinnen ingrijpt. Niet omdat er zware mishandeling plaatsvindt of omdat er zware problemen zijn. Nee, vanwege pedagogische redenen; vanwege opvoedkundige redenen. Dingen zouden niet helemaal goed zijn. De staat zou het wel beter weten. En dan worden ouders [gewoon] uit de ouderlijke macht gezet."
"Het is weer de gezondheidszorg die als een principe wordt gebruikt om onze individuele vrijheden en ook het gezin onder druk te zetten. En dat is héél ernstig," zei hij vervolgens.

De staat maakt het erger

Daarop stelde Van Houwelingen dat de overheid alle problemen natuurlijk "alleen maar erger" maakt. "Het is misschien goed bedoeld - hoewel we ons dat soms ook afvragen - maar het wordt alleen maar erger." En ja, toen noemde hij allemaal feiten op waaruit dat ook blijkt; feiten die duidelijk maken dat ingrijpen van de staat voor meer lijden zorgt. Van kinderen die in het holst van de nacht in een arrestantenbusje worden weggenomen van hun ouders, tot minderjarigen die zelfmoord plegen in het 'instituut' omdat ze het niet meer zien zitten.
Eén van de problemen is blijkbaar dat weinig ouders "een voldoende" halen als Jeugdzorg hen onderwerpt aan "het ouderschapsexamen." Eén journaliste ging drie jaar lang op zoek naar jongeren die zeiden dat Jeugdzorg hen geholpen had. Ze vond er geen één. Wat ze wél vond? Kinderen die zeiden dat ze alleen maar verder de vernieling in zijn geholpen, en ouders die treurden om kinderen die zichzelf van het leven hadden beroofd - terwijl ze zogenaamd 'geholpen' werden door de staat.
Er ligt zelfs een rapport van onderzoek naar tientallen jaren Jeugdzorg. Daaruit blijkt dat heel veel uithuisplaatsingen onrechtmatig zijn.

Het Grote Doel

Opvallend genoeg, zei Van Houwelingen, blijkt uit de wetsgeschiedenis én uit Europese jurisprudentie dat uithuisplaatsingen alleen als laatste noodmiddel ingezet mag worden. Maar dat gebeurt niet in Nederland. Oh nee, daar doet Jeugdzorg het veel te gemakkelijk. "Het is volledig uit de klauwen gelopen," aldus de FVD'er. "Gezinnen zijn in de vernieling geholpen, en wordt actief een wig gedreven tussen ouders en kind."
"Instellingen hebben veel te veel macht. Dit is de kern van het probleem. Dit is aan ons, de Tweede Kamer hier, om hier een einde aan te maken en echt iets te gaan doen. We moeten moties gaan aannemen om dit te voorkomen.... de Staat moet terug worden gedreven in zijn hok. We moeten die gasten hier aan de ketting leggen, dat is wat er moet gebeuren."
"We moeten de ouders en gezinnen gaan beschermen - gaan beschermen tegen de instellingen als de Jeugdzorg, door dit soort instellingen te kortwieken. Alleen zo kunnen we het gezin beschermen tegen de staat," sloot Van Houwelingen af.
Maar waarom is dat? Van Houwelingen geeft nog aan iets van vertrouwen te hebben in de goede bedoelingen van de betrokkenen, maar daar geloof ik niets van. Uit de lange historie van totalitair denken (van socialisme tot communisme tot fascisme) blijkt dat autoritaire figuren het gezin steevast willen slopen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is een wezenlijk deel van hun visie. Ze kunnen hun enge denkbeelden alleen implementeren als het gezin uit elkaar valt; als de Staat de hoeksteen van de samenleving is geworden.
De kans dat ze het dus "goed bedoelen" lijkt me klein. Ze bedoelen het helemaal niet goed. Ze willen alleen ten koste van alles hun grote doel bereiken. En ja, daarbij gaan ze maar wat graag over de levens van jonge kinderen én hun ouders. Sterker nog, dat doen ze heel graag, omdat dit het doel expliciet dient.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten