Filmpje! Rutte leeft in een totaal parallelle wereld: zelfs journalisten begrijpen hem niet meerA

Filmpje! Rutte leeft in een totaal parallelle wereld: zelfs journalisten begrijpen hem niet meerA

Als je wilt weten hoe geschift Mark Rutte tegenwoordig is hoef je alleen maar even te kijken naar deze woordenwisseling tussen de VVD'er en een journaliste. De journaliste verbaast zich er namelijk over dat Rutte beweert dat het "wel goedkomt", dat de boeren heus met hem om tafel willen zitten deze zomer... en met Johan Remkes, terwijl uit alles blijkt dat de boeren dat geheel niet van plan zijn.

Bizarder dan dit wordt het niet. Een journaliste zegt tegen Rutte dat hij wel kan roepen dat de boeren vast heel graag willen onderhandelen met Remkes en hem, maar dat die boeren zelf zeggen dat ze dat niet eens bijna van plan zijn. Rutte's reactie? "Ik denk dat het wel goed komt." Want volgens meneertje koekepeertje is iedereen die hierbij betrokken is "verstandig."

Nou ja, niet de individuele boeren - die noemt hij niet - maar wel politici en vertegenwoordigers van 'de grote organisaties.' Rutte denkt nog steeds dus dat de grote organisaties en de grote staat samen een deal kunnen sluiten, en dat de kleine boer dat dan accepteert.

Als je ziet hoe deze man hiermee omgaat zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden. De eerste optie is dat deze man in een totaal andere - zoals de journaliste het noemt: 'parallelle' - wereld leeft. Dat kan. Het overkomt menig politicus, en zeker een 'leider' van een land die al zo lang de touwtjes in hand heeft.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Maar een andere - nog zorgwekkender - mogelijkheid is dat Rutte best weet dat de boeren niet van zins zijn met Remkes om tafel te gaan zitten, maar dat het hem niets interesseert. Dat hij bewust uit is op een grote confrontatie omdat hij de manier waarop Nederland eruitziet, de wijze waarop wij leven, en de manier waarop wij aan ons voedsel komen, fundamenteel - radicaal - wil veranderen.

Als ik mijn geld ergens op moet inzetten weet ik het wel:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties