shutterstock 1616432752

Arrogant kabinet wil Johan Remkes als 'bemiddelaar' met boeren: 'Totaal disrespect, dit!'

Politiekjul 03 2022, 13:46
Het doorgeslagen kabinet Rutte IV wil dat Johan Remkes gaat bemiddelen met de boeren. Hij moet de twee kanten - de tirannen van de regering en de vrijheidsstrijders die we ook wel boeren noemen - bij elkaar brengen. Alleen is dit natuurlijk bewust een buitengewoon disrespectvolle keuze. Remkes staat namelijk pal achter Rutte én heeft al gezegd dat hij boeren wil onteigenen. Critici reageren dan ook woedend.
Rutte en de zijnen lieten tijdens het debat over de stikstofcrisis en de woede van boeren weten dat ze het allemaal heel erg vonden, dat ze graag willen praten met de boeren, maar dat de doelen niet bijgesteld gaan worden. Nou, dat blijkt ook uit de keuze van het kabinet voor een bemiddelaar. Het gaat namelijk om Johan Remkes, VVD'er, grote vriend van Mark Rutte, informateur bij de samenstelling van de coalitie voor Rutte IV, en ook nog eens een oud-minister die jaren geleden al zei dat het kabinet boeren moest gaan onteigenen.
Toen het kabinet over een bemiddelaar sprak werd er gezegd dat die persoon "onafhankelijk" zou zijn. Remkes is dan natuurlijk één grote grap. Dat vindt ook Rutger van den Noort, voorheen ondermeer van De Nederlandsche Leeuw, en tegenwoordig nog steeds redacteur van OpiniezMagazine. Deze man - die goede contacten heeft met boeren en in een belangrijke rol in de zuivelindustrie heeft gewerkt - kan maar op één manier reageren op dit geschifte voorstel...
Door heel hard te lachen

Hahahahahaha. Wat een belabberde keus van het kabinet. * VVD-er dus niet onafhankelijk * Vertrouweling van Rutte, dus ongeloofwaardig * Politicus, geen expert * Is onderdeel van probleem door zijn rapport "niet alles kan overal" totaal disrespect voor de boeren dit.

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Groninger Johan Remkes is aangewezen als bemiddelaar die gesprekken met boeren en de politiek moet leiden. telegraaf.nl/t/284300713?ut…

1.2K
Reply
"Wat een belabberde keus van het kabinet," schrijft hij na "hahahahahaha" te hebben geschreven. Want Remkes is "niet onafhankelijk," is een "vertrouweling van Rutte, dus ongeloofwaardig," "politicus dus geen expert," en is ook nog eens "onderdeel van [het] probleem door zijn rapport 'niet alles kan overal,'" waarin al gepleit werd voor een vervolging van de boeren.
"Totaal disrespect voor de boeren dit," schrijft Van den Noort dan ook.

Caroline van der Plas: "Vreemd"

Ook Caroline van der Plas vindt het een ongelooflijke slechte keuze. Zij maakt dat op haar beurt duidelijk in een kort filmpje dat ze op Twitter heeft gezet. Daarin zegt ze ze dit "een beetje vreemd vindt," al was het maar omdat de Kamer had iemand had moeten aanwijzen. "Ik heb ook vraagtekens dat de heer Remkes wel onafhankelijk kán zijn," gaat ze verder. Want ook nu vanwege dat stikstofrapport van hem én omdat hij natuurlijk een prominente VVD'er is.
Daar komt bij, zegt Van der Plas, dat Rutte al heeft laten weten dat hij wel wil praten met boeren, maar dat nu al vaststaat dat er niets verandert aan de plannen. Zij wil dat de stikstofplannen 'on hold' worden gezet "tijdens de gesprekken... die moeten gaan over het herstel van vertrouwen en nader tot elkaar komen, en rust terugbrengen tussen de boeren en de ministeries, en in de samenleving."
Wat het kabinet nu doet, zegt ze, is vergelijkbaar met een stel dat een slecht huwelijk heeft, dat naar een relatietherapeut gaat, maar waarvan 1 van de 2 al vooraf zegt dat de scheiding al vaststaat. Dan heeft het ook geen zin om samen nog in therapie te gaan.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Natuurlijk klopt dit helemaal... maar het is onderhand wat verbazingwekkend dat dit Van der Plas nog verbaast. Want iedereen die goed kijkt naar internationale plannen - van het WEF, van de VN, van de EU - kan alleen maar concluderen dat de plannen vaststaan en niet gaan veranderen, en dat onze ministers slechts uitvoerders (maar heel blije, arrogante uitvoerders) zijn van een plan dat elders is afgesproken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten