Rusland kondigt totale verovering Luhansk aan: 'Klap in het gezicht van Oekraïne'

Rusland kondigt totale verovering Luhansk aan: 'Klap in het gezicht van Oekraïne'

De veroveringstocht van Rusland in Oekraïne gaat gestaag door. Europese en Amerikaanse media deden net alsof Oekraïne aan het winnen was, maar de laatste paar weken horen we daar steeds minder over. Niet zo gek, want Rusland is eigenlijk gewoon huis aan het houden in haar buurland. De hele regio Luhansk is nu ingenomen. Dat was één van dé grote doelen van Rusland aan het begin van de oorlog.

Het gaat langzamer dan Vladimir Poetin hoopte, maar evenzo gebeurt het wel degelijk. Russische troepen veroveren de ene na de andere gemeenschap in Luhansk. Vandaag is bekend geworden dat ze nu ook Lysychansk hebben ingenomen. Dat was de laatst nederzetting in Luhansk die nog gepakt moest worden - en het is ook meteen een grote stad.

Luhansk is nu dus van Rusland. Niet officieel in die zin dat de 'internationale gemeenschap' het erkent, maar wel in de praktijk.

Door deze situatie moeten zelfs de internationale media erkennen dat het eigenlijk gewoon gaat zoals Rusland wil. Oké, ja, wat langzamer en, ja, Rusland verliest meer soldaten dan oorspronkelijk gedacht, maar uiteindelijk worden de strategische doelen van het land gewoon gehaald.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Natuurlijk hadden mensen die echt opletten al tijden door dat Rusland de oorlog gewoon aan het winnen is, maar dit bewijst dat echt eens te meer. Het betekent ook dat er een andere oplossing dan 'lekker vechten!' moet komen voor Oekraïne. Want hoe langer de strijd duurt, hoe meer terrein Oekraïne uiteindelijk inlevert. Het land moet gewoon een compromis sluiten met Rusland, anders wordt het alleen maar erger voor Kiëv.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties