Filmpje! Thierry Baudet fileert het kabinet: 'Ze offeren Nederland op voor hun eigen internationale imago'

Politiekjun 11 2022, 14:23
Tijdens het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer deze week heeft Thierry Baudet het wanbeleid van het kabinet totaal gefileerd én daar een schitterende, conservatieve visie tegenover gezet van hoe het óók kan. "Men offert Nederland op om er zelf internationaal beter op te komen staan," zei Baudet over de regering.
Het was schitterend om te zien hoe Thierry Baudet deze week tijdens het verantwoordingsdebat a) het kabinetsbeleid fileerde én daar b) meteen een mooie visie tegenover zette van hoe het óók kan. Zijn belangrijkste punt wat betreft het huidige beleid was dat de regering willens en wetens kiest voor een globalistisch programma dat slécht is voor de gewone Nederlander. En wat het tweede punt betreft: hij legde uit wat je kunt doen als je onze eigen burger wél centraal stelt.
Het maakt niet uit welke partij groter is dan de andere, aldus Baudet. Tenminste, niet als die partijen deel uitmaken van het partijkartel. Stuk voor stuk houden ze namelijk vast aan De Grote Drie onderwerpen: massa-immigratie, meer EU, en klimaatgekte. Of je nou D66 in de coalitie hebt of GroenLinks, de PvdA of de VVD... uiteindelijk komt het eigenlijk gewoon op hetzelfde neer. Die drie projecten gaan door, en dat gebeurt ten koste van de Nederlander.

Destructief

"Als de regering was opgekomen voor onze nationale belangen," zei Baudet, "dan had men dit nooit laten gebeuren. Maar men denkt al lang vanuit een Europees belang. Men denkt globalistisch. Ook daar zet de regering de Nederlandse belangen als troefkaart in om de Europese partners te pleasen."
Een voorbeeld daarvan is ook de manier waarop om wordt gegaan met gas. Kaag en Rutte, zei Baudet, "willen het beste jongetje van de klas zijn" terwijl de burger door "destructief beleid" op onbetaalbare kosten gejaagd wordt.
Het gevolg door dit wanbeleid is dat gezinnen met één inkomen helemaal niet meer kunnen rondkomen. Een paar decennia geleden kon een werkende man in zijn eentje zijn vrouw verzorgen én genoeg verdienen voor drie kinderen. Nu kan je zelfs met twee werkende ouders nog maar nauwelijks rondkomen als je gezin die grootte is.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo'n debat als gevoerd wordt op verantwoordingsdag is volgens Baudet dan ook niets meer of minder "dan geneuzel in de marge."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten