de dagelijkse standaard dh 01041

Filmpje! VVD 'gaat immigratie in crisis veranderen' - en meer humor van de NPO

Politiekjun 05 2023, 12:00
Welkom bij de nieuwste aflevering van 'Wachten op Godot - de Rutte-editie'. Deze keer brengt Petra de Koning, de geloofwaardige biograaf van onze onwrikbare premier, een verrassende voorspelling: Mark Rutte gaat de immigratiecrisis keihard aanpakken. Ja, u leest het goed. Na jaren van 'er iets aan doen', gaan we nu over naar 'het keihard aanpakken'. Verwacht nu geen spectaculaire interventies of ingrijpende beleidswijzigingen - nee, nee. Dat zou té revolutionair zijn voor onze 'geen gezeur, gewoon doorgaan' premier.
De asielaanpak van het kabinet, met zijn eindeloze reeks van recordimmigratie, is al een tijdje een heet hangijzer. En blijkbaar is het nu te heet voor de VVD-leider. Er is kritiek, veel kritiek. Maar zet u schrap. Rutte gaat alles rechtzetten, of toch volgens Petra de Koning.
En natuurlijk is het helemaal niet zo dat Rutte's macht hier ook maar iets mee te maken heeft. Zeker niet. Het idee dat hij alles zou doen om in het zadel te blijven, is volstrekt belachelijk. Rutte, met zijn onverzettelijke glimlach en onwrikbare positie, zou zich nooit laten leiden door zoiets banaals als macht. Nee, hij is er om problemen op te lossen. Om de immigratiecrisis 'tegen een crisis aan' aan te pakken.
Maar voor degenen onder u die enige twijfels hebben - en ik kan me nauwelijks voorstellen dat er zulke cynici bestaan - zou er ook een alternatieve verklaring kunnen zijn. Dat Rutte gewoon een show opvoert. Een prachtig, goed georkestreerd toneelstuk waarbij er misschien een paar details veranderen, en dat is het dan.
Maar laten we niet te cynisch zijn. Misschien, heel misschien, is er deze keer een echte verandering op komst. Misschien gaat Rutte de asielaanpak echt keihard aanpakken. En misschien is de volgende hoofdrol in 'Game of Thrones' voor mij weggelegd.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Maar voor nu, laten we gewoon afwachten en zien wat er gebeurt. Het wordt in ieder geval een interessante show. Zoals altijd in de wondere wereld van de Nederlandse politiek. Pak de popcorn maar vast, het belooft een spannende rit te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten