Fleur Agema (PVV): '45-minutennorm ambulances vervalt om meer te besparen. Crimineel!'

Fleur Agema (PVV): '45-minutennorm ambulances vervalt om meer te besparen. Crimineel!'

Fleur Agema. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Fleur Agema heeft ronduit schokkend nieuws vandaag. De 45-minutennorm voor de aankomst van ambulances - dit houdt in dat een ambulance binnen 45 minuten de patiënt bij een ziekenhuis moet krijgen, wat natuurlijk al lachwekkend lang is - wordt namelijk afgeschaft volgens een conceptplan. "Dit is misdadig," schrijft Agema.

PVV Tweede Kamerlid Fleur Agema staat erom bekend dat ze gepassioneerd is wat betreft de volksgezondheid. Sterker nog, ze is één van de bekendste, gepassioneerde, én goed geïnformeerde Kamerleden van ons land op dat onderwerp.

Vandaag is ze witheet. Het kabinet Rutte IV heeft namelijk een conceptakkoord "over de nieuwe verdeling van zorgmiljoenen." In dat akkoord staat volgens EenVandaag dat de 45-minutennorm wordt afgeschaft. Deze norm stelt dat ambulances verplicht zijn om iedereen in Nederland binnen drie kwartier in een ziekenhuis te krijgen. Als die norm niet gehaald wordt is dat een probleem en moet er worden opgetreden.

Maar het kabinet wil die norm loslaten. Want ja, ze willen graag besparen. En zoals altijd bij dit kabinet geldt dan dat ze best de gezondheid van gewone burgers op het spel willen zetten - zéker van burgers die op het platteland wonen en waar er weinig ziekenhuizen in de buurt zijn. Die mensen stemmen immers toch niet meer op de kartelpartijen. Daarom kunnen ze wat het kabinet betreft fluiten naar de spoedeisende hulp. Houd je bloed maar in!

Fleur Agema: Misdadig!

Fleur Agema is hier dus woest om.

"De 45 minutennorm voor ambulances wordt opgeheven om nóg smeer spoedeisendehulpposten te kunnen sluiten," schrijft ze op Twitter, "terwijl [het] aantal 75-plussers en hun zorgvraag nog gaat verdubbelen."

Dat is natuurlijk onbegrijpelijk en volstrekt onacceptabel. En Agema gaat nog verder. Want, zegt ze, "dit is misdadig." Hier gaan mensen immers door lijden en mogelijk zelfs door overlijden.

Fleur Agema (PVV): '45-minutennorm ambulances vervalt om meer te besparen. Crimineel!'

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

In haar tweet tagt ze de minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. De kans dat dit iets uithaalt is helaas nul. Want dit kabinet heeft lak aan de gezondheid van ons Nederlanders. Op werkelijk elk onderwerp waar het erom gaat laten ze óns in de kou staan, terwijl ze er tegelijkertijd gek genoeg wel alles aan doen om nieuwe immigranten te plezieren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties