Screen Shot 2022 11 24 at 111815

Freek Jansen (FVD) vernielt D66-hypocriet Raoul Boucke: 'Alleen D66'ers mogen nog vliegen, de rest niet!'

Politiekjan 12 2023, 16:00
D66-Tweede Kamerlid Raoul Boucke propageert op Twitter het idee dat vliegen eigenlijk hartstikke fout is. De prijs van vliegen moet hoger worden. Heel veel hoger! Hoe minder mensen vliegen, hoe beter. Gelukkig wordt hij direct terecht gewezen door FVD'er Freek Jansen. Die zet de D66-elitaire knol meteen op zijn plek.
"Vliegen verbindt maar vliegen vervuilt ook," aldus Boucke op Twitter. Oh ja. Verbinden. Want je gaat naar andere mensen in andere landen met andere culturen. Maar het vervuilt! En dat is heel erg. Dat moet ontmoedigd worden - hoewel die verbinding natuurlijk hartstikke leuk is.
"Daarom is een eerlijkere prijs voor vliegen belangrijk," gaat hij verder. Met "een eerlijkere prijs" bedoelt hij natuurlijk een hogere prijs. Het moet duurder worden. En flink ook.
"D66 heeft zich, met succes de afgelopen jaren daarvoor ingezet. Alternatieven moeten aantrekkelijker worden en vliegen duurzamer!" geeft hij tenslotte toe:

Freek Jansen haalt uit

Alleen is er een klein probleem. Want Boucke blijkt zelf enorm fan van vliegreizen te zijn.
FVD-Tweede Kamerlid Freek Jansen zet die D66'er dan ook even goed op zijn plek. 
"De insta[gram] van Raoul Boucke staat vol met vakantiefoto's van over de hele wereld," schrijft Jansen terecht op Twitter. "Dat is de filosofie van D66: vliegen moet iets worden voor hun grachtengordel-bakfiets-havermelk achterban, de gewone Nederlander moet maar thuis blijven."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit is natuurlijk precies wat D66'ers willen. In de nieuwe samenleving die deze figuren voor ogen staat is er een groepje van 1 procent van de samenleving die kan doen en laten wat ze willen. Vervolgens is er 99 procent van de samenleving. Dat is het deel waar jij en ik toebehoren... en dat deel kan niets, mag niets en doet niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten