FVD Den Haag heeft "ernstige bezwaren" bij D66: 'Er lijkt sprake van geïnstitutionaliseerd seksueel misbruik'

Forum voor Democratie (FVD) sluit geen enkele partij keihard uit in de gemeente Den Haag, maar fractieleider in de gemeenteraad Gideon van Meijeren laat weten dat FVD wel degelijk ernstige bezwaren heeft bij één specifieke partij. Het gaat dan om D66. Want, zegt Van Meijeren, er lijkt bij die partij sprake "van geïnstitutionaliseerd seksueel misbruik."

In de gemeente Den Haag heeft D66 een soort van coup gepleegd. De nummer twee bij de gemeenteraadsverkiezingen in die stad heeft de onderhandelingen (of verkenning) met de grootste partij, die van Richard de Mos, namelijk opgeblazen. De Mos en co komen daardoor vrijwel zeker niet terug in een nieuwe College. Dit terwijl ze met voorsprong de meest populaire partij van de stad zijn.

Gideon van Meijeren: Geïnstitutionaliseerd Seksueel Misbruik

Hoewel D66 dus niet met De Mos wil 'regeren' in de Hofstad vindt FVD juist dat D66 het echte probleem is. Natuurlijk, Forum voor Democratie sluit geen enkele partij uit, zegt fractieleider Gideon van Meijeren, "maar op dit moment hebben wij wel heel ernstige bezwaren bij samenwerking met D66."

"Dat heeft natuurlijk alles te maken met recente informatie die naar buiten is gekomen over de wijze waarop de partij omgaat met seksueel misbruik. Er hing natuurlijk al langer een zweem van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag rond D66. Denk aan de hele situatie rond Alexander Pechtold die een vrouw gedwongen zou hebben om abortus te plegen," en aan een Kamerlid die ervan beschuldigd werd "seks te hebben gehad met allerlei minderjarige jongens."

"Maar de beschuldigingen die gaan erover dat de partijtop, en ook de politieke leiding, dergelijke misstanden onder het tapijt schuiven. In de doofpot stoppen, en slachtoffers totaal niet serieus nemen."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

"Dit is voor Forum voor Democratie onacceptabel," gaat Van Meijeren verder. "Op deze manier is namelijk sprake van geïnstitutionaliseerd misbruik binnen D66. En Forum voor Democratie hecht heel sterk aan een veilige werkomgeving voor iedereen. Een cultuur van angst, doofpotten, seksueel misbruik, intimidatie, stalking, bedreiging, chantage - het is allemaal voorbij gekomen bij D66 - past niet bij ons."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer