portraitfactorynl tweede kamer 177

FVD slaat alarm: oproep tot actie tegen onverantwoorde escalatie met Rusland

Politiekmrt 01 , 19:00
In een wereld waarin de spanningen aan de oostgrenzen van Europa met de dag oplopen, slaat Forum voor Democratie (FVD) alarm over de roekeloze koers die Nederland en haar NAVO-bondgenoten varen richting een potentieel catastrofale confrontatie met Rusland. De recente verklaringen van NAVO-chef Jens Stoltenberg over de toekomstige toetreding van Oekraïne tot de NAVO, gecombineerd met de plannen voor een 10-jarige veiligheidsovereenkomst tussen Nederland en Oekraïne, wijzen op een gevaarlijke escalatie van een conflict dat de potentie heeft de hele westerse beschaving in zijn fundamenten te doen schudden.
Met de Franse president Macron en de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten die de inzet van grondtroepen niet uitsluiten, en de Russische president Poetin die waarschuwt voor de dreiging van een nucleair conflict, staat Europa op de rand van een afgrond. De vraag die elke Nederlander zich moet stellen is: voor wiens belang zetten wij ons nationale veiligheid op het spel?
FVD-leiders Thierry Baudet en Pepijn van Houwelingen hebben met recht schriftelijke vragen gesteld aan de regering over deze onheilspellende ontwikkelingen. Zij eisen opheldering over de bilaterale veiligheidsovereenkomst met Oekraïne en de implicaties daarvan voor Nederland. "Waarom wordt de Tweede Kamer niet geraadpleegd?" en "Wat zijn de concrete verplichtingen van Oekraïne?" zijn slechts enkele van de kritische vragen die gesteld worden.
De partij roept op tot een onmiddellijke heroverweging van deze gevaarlijke escalatie en benadrukt het belang van het vinden van een diplomatieke oplossing. Het Nederlandse belang moet voorop staan; niet het blind volgen van een geopolitieke agenda die ons rechtstreeks in de armen van een conflict van ongekende proporties kan drijven.
FVD heeft een petitie gelanceerd om het geluid voor vrede kracht bij te zetten. Het is tijd dat de Nederlandse regering luistert naar de zorgen van haar burgers en handelt in het nationale belang, in plaats van mee te gaan in een riskant spel op het wereldtoneel dat ons alleen maar kan verliezen.
Met het debat over de staat van de oorlog in Europa op de agenda, is dit het moment voor actie. Steun FVD in hun strijd tegen deze onverantwoorde koers en laat uw stem horen voor vrede en veiligheid. Onze toekomst en die van onze kinderen staat op het spel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten