portraitfactorynl tweede kamer 132

Geert Wilders (PVV) optimistisch over Kabinetsformatie: "Als we elkaar wat gunnen zou het moeten lukken"

Politiekapr 12, 11:30
De vorming van een nieuw kabinet verloopt allesbehalve vlot. Onder leiding van de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol blijft een duidelijk akkoord voorlopig uit. De deadline van half mei nadert snel, maar het is nog onduidelijk of deze gehaald zal worden. PVV-leider Wilders">Geert Wilders is voorzichtig optimistisch en laat weten in gesprek met RTL Nieuws dat "als we elkaar wat gunnen, het zou moeten lukken."
Echter, een van de grote struikelblokken zijn schijnbaar toch de persoonlijke aanvallen tussen de betrokken partijen, die de onderhandelingen bemoeilijken. Recentelijk escaleerde een debat over de Nederlandse Publieke Omroep, waarbij de PVV en NSC lijnrecht tegenover elkaar stonden. De uitspraak van een PVV-lid over de NPO als 'een nutteloos ding' zorgde voor enige ophef.
Wilders heeft via Twitter zijn steun geuit over het ingenomen standpunt van zijn collega Martine van der Velde die namens de PVV het debat voerde: “En zo is het!”
Financiële kwesties zijn ook een belangrijk punt van discussie. Aan de ene kant staan partijen zoals BBB en de PVV, die ambitieuze plannen hebben maar die ook veel geld kosten. Aan de andere kant staat de VVD, die strikt let op de financiën en aandringt op duidelijke financiële kaders.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Met de gesprekken die stroef verlopen en de tijd die begint te dringen, groeit de urgentie om tot concrete beslissingen te komen. Op dit moment is er nog geen consensus bereikt over de hoofdzaken, wat de vorming van een nieuw kabinet verder bemoeilijkt. Het lijkt er dan ook op dat de informateurs de deadline van volgende maand niet gaan halen en zal de formatie de komende maanden naar verwachting nog wel door blijven emmeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten