michaelvdgalien dutch politician geert wilders is hugging a f dc81dca0 0b42 40d7 84fa f51a952852ab 1

Geert Wilders veroordeelt de slavernij: "Het is een schandvlek op ons verleden"

Politiekjul 02, 9:00
Geert Wilders heeft zich gisteren fel uitgesproken tegen de slavernij. Volgens de PVV-leider is de slavernij "een schandvlek op ons verleden." Het is voor het eerst dat Wilders op zo'n manier spreekt over de slavernij.
Gisteren was Keti Koti. Bij De Dagelijkse Standaard hebben we daar niets mee gedaan. Niet omdat we het niet belangrijk en goed vinden dat de slavernij op 1 juli 1863 (121 jaar geleden!) is afgeschaft, maar omdat dit onderwerp totaal gekaapt is door Woke BLM'ers. Het gaat niet meer om de slavernij, maar om moderne politieke doelen.
PVV-leider Geert Wilders heeft zich in het verleden altijd fel uitgesproken tegen de activiteiten rond Keti Koti, zo niet direct, dan via partijgenoten als Martin Bosma. Niet omdat PVV'ers de slavernij geweldig vinden, natuurlijk, maar omdat ze de manier waarop ermee om werd gegaan afgrijselijk vonden. Nederlanders wordt een schuldcomplex aangepraat én de pushers van het onderwerp willen ook nog even snel gratis geld zien voor wat zij "de nabestaanden van slaven" noemen, maar wat feitelijk gewoon gekleurde Nederlanders zijn.
Gisteren toonde Wilders zich echter van een andere kant. Nu de PVV meeregeert is hij gematigder en legt hij de nadruk meer op de donkere kanten van de slavernij.
"De slavernij is een schandvlek op ons verleden," aldus Wilders op X. "Maar niemand die nu leeft heeft ooit een slaaf gehad en niemand die nu leeft is ooit slaaf geweest. Excuses en herstelbetalingen zijn dus onzinnig en onnodig."
Dat laatste is sinds jaar en dag het standpunt van de PVV. Alleen is de volgorde van zinnen in die tweet opvallend - en de gematigde, empathische toon ervan ook.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Na de verkiezingen van 22 november 2023 werd er in de media gesproken over Geert Milders. Een milderen vorm van de politicus. We zijn al meer dan twintig jaar lang gewend dat hij bommetje op bommetje gooit in de politieke arena en elk debat hard voert. Maar sindsdien wilde hij zich gematigder opstellen. Minder vuurwerk, meer diplomatie.
Het heeft er alle schijn van dat hij die lijn nu doorzet. Ook met Keti Koti - terwijl hij wél tegelijkertijd heel duidelijk maakt dat hij géén herstelbetalingen (of zelfs maar excuses) steunt. Inhoudelijk wil hij dus niet veranderen, maar stilistisch wél.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten