Kijk! Thierry Baudet prijst premier Dick Schoof: 'Een leuke vent, ik kan niet anders zeggen'

Politiekjul 01, 19:45
FVD-fractieleider Thierry Baudet heeft enkele dagen geleden gesproken met Dick Schoof, de NCTV-spionnenbaas die morgen officieel op het bordes staat als nieuwe premier van ons land. Hoewel hij van tevoren kritisch was viel het gesprek hem erg mee. Sterker nog, hij concludeerde dat Schoof "een leuke vent" is, die "niet vastgeroest" lijkt te zijn in welke overtuigingen dan ook.
Op rechts zijn veel mensen kritisch over Schoof. Niet zo gek. De man is immers een carriere-ambtenaar die ook nog eens jaren en nog eens jaren verantwoordelijk is geweest voor de geheime wereld van de NCTV én de AIVD... en die een prominente rol heeft gespeeld op het ministerie van Justitie. Dat zijn precies de organisaties die de aanval publiekelijk én achter de schermen in hebben gezet op alternatief rechts door het te hebben over "extreemrechts" en "institutie-ondermijnend rechts."
Thierry Baudet is al vanaf dag één dat Schoof genoemd werd als nieuwe premier rustiger. Kalmer. Minder kritisch. Schoof is, zei hij al snel, een mainstream man. Niet zo gek, want anders krijg je zijn carriere niet. Maar hij deed niet mee met de felle kritiek die je in sommige rechtse kringen hoorde - ook van mensen die om en nabij FVD zijn.
In de nieuwe uitzending van Forum Inside zegt Baudet nu dat hij onlangs een gesprek heeft gehad met Schoof - en dat die man hem in een 1-op-1 setting werkelijk niet is tegengevallen. Sterker nog, "een leuke vent," concludeerde de FVD'er. Het gesprek duurde en uur en was ronduit gezellig.
Daarbij viel het hem op dat Schoof inderdaad mainstream centrum dan wel linksig is... maar dat hij ook liet merken dat hij de polarisering ten opzichte van 'alternatief rechts' niet goed vindt. "Hij gaf aan dat hij de term wappie neerbuigend vindt," aldus Baudet. Ten opzichte van het kabinet Rutte IV is dat natuurlijk een flinke verbetering. Dat kabinet was immers de aanjager van het gebruik van dat soort termen.
Aan tafel zaten mensen die een heel andere visie hebben dan Baudet. Kees van der Pijl noemde de houding van Baudet "naïef." Ja, zei Van der Pijl, Schoof kan heel charmant zijn. Maar dat kunnen dat soort spionnenmeesters wel vaker zijn. Maar dat betekent niet dat hij je stiekem met een mes in de rug steekt - onderwijl vriendelijk lachend - als hem dat zo uitkomt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Baudet bleef kalm onder de kritiek van Van der Pijl en schoot het niet allemaal hard af. Toch blijft hij wel vasthouden aan een positievere toon. "Jij bent wel erg negatief," aldus Baudet. "Misschien ben ik wel te naïef. Maar ik zeg niets over de inhoud van het beleid [op dit moment]." Inhoudelijk is hij kritisch. "Maar alle signalen die ik krijg als ik met deze man praat is niet dat het om een man gaat met een geheime agenda."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten