Screen Shot 2022 09 21 at 124910

Geert Wilders wil excuses van Marokko: 'Ze hebben vroeger vele Europeanen tot slaaf gemaakt!'

Politiekdec 12 2022, 16:00
Nederland gaat op 19 december "excuses" aanbieden voor de slavernij. Geert Wilders vindt dat volstrekt belachelijk. Want, zegt hij, ook Europeanen zijn het slachtoffer geweest van slavernij; vooral door islamitische machten. Daarbij richt hij zich eerst en vooral op 'het sultanaat Marokko.' 
PVV-leider Geert Wilders heeft op Twitter even héél duidelijk gemaakt dat hij het volstrekt belachelijk vindt dat wij onze excuses aanbieden voor de slavernij... terwijl andere volkeren net zoveel in slaven gehandeld hebben... en terwijl onze eigen mensen daar slachtoffer van waren.
"Overigens was de islamitische slavenhandel door Arabieren één van de oudste en omvangrijkste slavenhandel ooit," aldus Wilders op Twitter. "Ook het Sultanaat Marokko handelde in miljoenen Europese slaven. We hebben nooit excuses gehad, sterker nog ze maken onze straten nog steeds onveilig!"
De islamitische slavenhandel was een periode van grote mensenhandel waarbij miljoenen mensen, voornamelijk uit Europa en Afrika, werden ontvoerd en verkocht als slaven. Deze praktijk begon in de 7e eeuw na Christus en duurde tot in de 19e eeuw.
De islamitische slavenhandel begon toen Arabische kooplieden slaven begonnen te kopen van Afrikaanse koningen en stamleiders. Deze slaven werden voornamelijk gebruikt als werkkrachten op plantages en in huishoudens, maar sommigen werden ook gebruikt als soldaten of als seksslaven.
Deze handel verspreidde zich snel naar andere delen van de islamitische wereld, waaronder Noord-Afrika, het Midden-Oosten en India. De slaven werden vaak over grote afstanden getransporteerd, waarbij velen stierven tijdens de gruwelijke reis.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Hoewel de islamitische slavenhandel uiteindelijk werd afgeschaft in de 19e eeuw, bleven de effecten ervan nog jarenlang voelbaar. Vandaag de dag zijn er nog steeds miljoenen mensen die afstammen van slaven die tijdens de islamitische slavenhandel werden ontvoerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten