Geert Wilders na uitlekken totalitaire coronamaatregelen: 'Nederland is een dictatuur aan het worden'

Geert Wilders na uitlekken totalitaire coronamaatregelen: 'Nederland is een dictatuur aan het worden'

Den Haag - Geert Wilders reageert op GeenStijl tijdens de schorsing van het debat over het bericht dat het kabinet informatie over de toeslagenaffaire voor de Tweede Kamer achterhield. TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

Geert Wilders vindt het a) volstrekt belachelijk dat het kabinet de coronatoegangaspas (lees: Apartheidspas) op meer plekken wil gebruiken en b) dat de beslissing om dit te doen nu al uitgelekt is. Dit voordat de Tweede Kamer er zelfs maar over heeft kunnen debatteren. Er is volgens Wilders dan ook maar één conclusie mogelijk: "Nederland is een dictatuur aan het worden." Een dictatuur gerund door een laffe VVD'er en een doorgesnoven CDA'er.

Vandaag zijn de komende coronamaatregelen alwéér uitgelekt. In een normale democratie zouden nieuwe mogelijke maatregelen - en zeker uitbreiding van de coronatoegangspas - eerst besproken worden in het parlement. Helaas is Nederland al lang niet meer zo'n soort "democratie." Sterker nog, je vraagt je af of ons land nog wel een democratie genoemd kan worden.

Geert Wilders: Nederland wordt een dictatuur

Als je je dat inderdaad afvraagt sta je niet alleen. PVV-leider Geert Wilders denkt er net zo over. Niet alleen heeft hij inhoudelijk problemen met de te komen veranderingen... Hij is ook witheet dat de maatregelen nu al bekend zijn... terwijl de Tweede Kamer er nog niets over heeft kunnen zeggen.

"Ongelooflijk," schrijft Wilders op Twitter. "Uitbreiding coronapas en dus nog meer schijnveiligheid en nog meer tweedeling. Het kabinet heeft de zorg afgebroken in plaats van opgebouwd en de samenleving mag de prijs voor dat falen nu betalen."

En, stelt hij vervolgens, hij wil ook tekst en uitleg van dictator Rutte over hoe dit nou wéér heeft kunnen uitlekken. "Ze hebben lak aan het parlement, Nederland is een dictatuur aan het worden," concludeert Wilders in wat alleen maar een keiharde tweet genoemd kan worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Harde woorden. Maar daarom niet minder waar. Sterker nog, als je dit combineert met de oplettende opmerking van Thierry Baudet kun je inderdaad maar één conclusie trekken: Wilders heeft gelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer