Screen Shot 2022 06 09 at 103531

Gideon van Meijeren blij met vervolging misdadige agente: 'Maar de rot zit in het systeem zelf'

Politiekaug 16 2022, 12:23
De Politiebond heeft boos gereageerd op het nieuws dat de agente die bij coronaprotesten een vrouw met een waterkanon tegen het hoofd schoot waardoor ze ernstig letsel opliep vervolgd wordt voor haar misdaad. Volgens de Bond is er namelijk geen énkele agent die naar het werk gaat met de gedachte: 'Zo, ik ga eens lekker iemand mishandelen.' FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren schoot liet geen spaan heel van dat achterlijke excuus tijdens zijn optreden bij Ongehoord Nieuws vandaag.
"Ik vind het een krankzinnige reactie," reageerde Van Meijeren terecht, "want we hebben in de loop van de coronaprotesten, maar ook bij de boerenprotesten zoveel buitenproportioneel geweld gezien dat door de politie werd gebruikt... Dit is slechts één klein voorbeeld. Het aantal agenten dat vervolgd wordt is heel laag."
De FVD'er heeft toenmalig minister Ferd Grapperhaus (CDA) regelmatig aangesproken op dit soort slachtpartijen, en steeds weer hield hij dit soort criminele agenten "het hand boven het hoofd."
"Ik ben blij dat er langzaam aan" iets gedaan wordt, zei Van Meijeren over de vervolging. Maar het moet wél gezegd worden, ging hij verder, dat er alleen maar wordt ingegrepen omdat er duidelijke beelden zijn van wat er is gebeurd; beelden die rond zijn gegaan op social media. Als dat niet zo was dan was de politieagente in kwestie er natuurlijk gewoon mee weggekomen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Daarnaast, zei Van Meijeren, vindt hij het bloedirritant dat het OM zich alleen richt op individuele agenten, "terwijl de rot zit in het systeem als zodanig [zit]. De politie als zodanig functioneert op dit moment niet. De wijze waarop Romeo's worden ingezet wordt heel schimmig over gedaan, waar ook heel veel beelden van zijn die je wenkbrauwen doen fronsen. Dus als het aan Forum voor Democratie ligt wordt er een veel groter onderzoek gedaan en moeten er koppen gaan rollen op het hogere niveau."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten