Ha! Hoor en zie: Geert Wilders sloopt Frans Timmermans TOTAAL: "U vindt democratie alleen goed als de uitslag u bevalt"

Politiekdec 14 2023, 13:00
Bij het debat over de verkiezingsuitslag, dat gisteren plaatsvond in de Tweede Kamer, heeft Geert Wilders op hilarische wijze de vloer aangeveegd met Frans Timmermans. De leider van GroenLinks-PvdA maakte er namelijk een ware puinhoop van. Wilders gebruikte die mogelijkheden met alle vreugde om Timmermans alle hoeken van de Kamer te laten zien. Episch.
Timmermans begon met een huilverhaal over hoe vreselijk hij het vindt dat de PVV wil dat terroristen, carrierecriminelen en andersoortig tuig met een dubbel paspoort de Néderlandse identiteit verliest - en dat hij wil kijken naar mogelijkheden om die straffen uit te breiden naar mensen met één paspoort. Volgens Timmermans is dat afgrijselijk. Het is in strijd met de rechtsstaat! Hoe durft Wilders!

Rechtsstaat

Wilders' reactie was superbe: "Dat gebeurt nu al, meneer Timmermans." Daarop legde hij uit dat het kabinet de afgelopen jaren al de Nederlandse identiteit heeft afgepakt van Syriëgangers met een dubbel paspoort. De PvdA vond dat prima. Timmermans veroordeelt nu dus beleid dat zijn eigen partij steunt. Het enige dat Wilders wil is dit uitbreiden - of in ieder geval kijken naar de mógelijkheden om dat te doen.
Maar daar, jankte Timmermans daarop, is een verdragswijziging voor nodig - Nederland heeft verdragen getekend, die beperken dit soort mogelijkheden. Wilders' antwoord daarop was alweer ijzersterk: "Dat mag. Je mag in Nederland toch een verdrag wijzigen? Waarom zou je dat niet mogen voorstellen?" Ook daar, zei Wilders terecht, is niets "onrechtsstatelijks" aan.

Democratie

Ook zei Timmermans dat het heel gevaarlijk zou zijn om "de democratie" in handen te geven van de PVV. Is dat wel veilig, wilde hij zeggen? Kan dat wel? Of gaat de PVV de democratie gebruiken om haar op te heffen?
"2,5 miljoen mensen hebben op de PVV gestemd," zei Wilders daarop. "Wij zijn de democratische winnaar van deze verkiezingen. Het lijkt er wel een beetje op dat u democratie alleen maar goed vindt als de uitslag u bevalt. En dat is nu niet zo - en dat heb ik eerder gezien."
Vervolgens legde Wilders uit dat hij zich de afgelopen dagen kapot geërgerd heeft aan het optreden van Timmermans en andere links-globalistische politici die overal zeiden dat de PVV de democratie bedreigt. "Ú was degene," zei Wilders, "met de discussie over de Europese Grondwet. Toen was er in Nederland een referendum, dat is een democratisch geaccepteerd middel... toen heeft Nederland een referendum gehouden [...] en Nederland heeft toen in meerderheid gezegd: wij willen die Europese Grondwet niet."
"En wat deed de heer Timmermans toen in 2007, nadat Nederland nee had gezegd op een democratische, rechtsstatelijke manier? U heeft toen als staatssecretaris van Buitenlandse Zaken gewoon uw handtekening gezet onder het Verdrag van Lissabon. U heeft er toen voor gezorgd dat die democratische stem niet gold en heeft het opzij geschoven. Wie handelt hier nu in strijd met de democratische rechtsstaat?"
Hilarisch genoeg was Timmermans' reactie daarop dat een meerderheid in de Tweede Kamer het Verdrag van Lissabon steunde. Daarmee was zijn handtekening in zijn ogen alsnog democratisch gelegitimeerd, ook al hadden Nederlanders er in een direct referendum tegen gestemd.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal KLAAR met Frans Timmermans en al die andere linkse globalisten. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer een vuist te maken tegen het partijkartel én het mediakartel!
Toen Timmermans dat zei werd hij ongeveer recht in zijn gezicht uitgelachen door een ieder met ook maar een beetje kennis van het democratische proces. Helaas zitten er te weinig van dat soort mensen in de Tweede Kamer. Daar bleef het hoongelach dus beperkt.
Hoe dan ook, na deze confrontatie legde Wilders voor de zoveelste keer uit dat de PVV de problemen van ons land allemaal wil oplossen - en dat hij dat wil doen door zich aan de Grondwet te houden én aan internationale verdragen. Waar dat nodig is en waar het kán wil hij verdragen aanpassen, maar alles zal altijd de hele tijd op democratische wijze gebeuren mét respect voor de rechtsstaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten