screen shot 2022 10 21 at 14

Politieke spanning stijgt: ChristenUnie wil directe stemming over controversiële asieldwangwet die kan leiden tot een demissionaire Kabinetscrisis

Politiekdec 14 2023, 14:00
In de wirwar van de Nederlandse politiek neemt de ChristenUnie (CU) een opvallende stap: het wil vandaag al stemmen over het VVD-plan dat de controversiële asieldwangwet moet vertragen schrijft de Telegraaf. Dit is niet zomaar een politieke zet, maar een teken aan de wand dat wijst op diepere scheuren binnen het demissionaire kabinet.
De motie-Yesilgöz, die oproept tot een 'pas op de plaats' voor de asieldwangwet, heeft de potentie om het al wankele kabinet verder te destabiliseren. En dat is misschien maar goed ook. De huidige situatie in het parlement, waar de VVD door CU wordt uitgedaagd om het kabinet te verlaten, is een duidelijk teken dat de politieke elite eindelijk met de neus op de feiten wordt gedrukt.
Laten we niet vergeten dat dit asielbeleid, gesteund door progressieve partijen zoals D66 en GL-PvdA, een duidelijke bedreiging vormt voor de Nederlandse soevereiniteit. Het is een beleid dat onze grenzen openstelt en ons land blootstelt aan ongecontroleerde immigratie. De motie van de VVD, gesteund door PVV, NSC en BBB, is een noodzakelijke rem op dit gevaarlijke beleid.
Het feit dat Don Ceder (CU) nu de motie wil versnellen, ondanks de aanwezigheid van eigen ministers in het demissionaire kabinet, spreekt boekdelen. Het toont aan dat er binnen de coalitie geen consensus is over een van de meest cruciale kwesties van onze tijd: de bescherming van onze nationale grenzen. Ze zetten hiermee de verzorgingsstaat op het spel.
Deze politieke soap, die zich nu ontvouwt, is misschien precies wat Nederland nodig heeft. Een kabinetscrisis kan de weg vrijmaken voor een nieuwe politieke orde, een waar de belangen van de Nederlandse burger weer vooropstaan. Het is tijd dat de huidige politieke elite plaatsmaakt voor nieuwe leiders die bereid zijn om onze nationale soevereiniteit te beschermen. Een vroegtijdig vertrek van premier Rutte zal een zege zijn voor het land.
In het licht van de aanstaande stemming, met de voorzittershamer van de Tweede Kamer in het geding, wordt het tijd dat partijen zoals NSC van Pieter Omtzigt hun ware kleuren tonen. Steunen zij de motie die pleit voor een strenger asielbeleid, of kiezen zij de kant van een falend, progressief beleid?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we he-le-maal klaar met al die hypocriete mafketels van het partijkartel. Ze klagen maar over de 'Grondwet,' terwijl juist ZIJ de afgelopen jaren de grondrechten van Nederlanders op grote schaal hebben geschonden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen dat belachelijke kartel.
In deze roerige tijden, waarin politieke loyaliteiten op de proef worden gesteld, kan alleen een radicale politieke schoonmaak ons land weer op het juiste spoor zetten. Kom maar door met deze demissionaire kabinetscrisis. Rutte weg als premier – een droom die voor velen werkelijkheid mag worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten