7525573720 957c2abe23 c

Haarlem gaat het klimaat redden: vanaf 2024 geen reclames meer voor vleesproducten

Politieksep 02 2022, 18:30
De gemeente Haarlem gaat reclames voor vlees in de openbare ruimte verbieden vanwege de impact van het product op het klimaat.
Het verbod is, hoe kan het ook anders, een gevolg van een motie van GroenLinks. Dat is namelijk de partij die meent het klimaat te kunnen redden door 'kleine stapjes' te doen waar burgers direct invloed op hebben. Zo zullen er ook meerdere gemeentes zijn die dankzij GroenLinks het licht in het gemeentehuis 's nachts uitdoen of de verwarming van het pand een graadje lager hebben gezet.
Haarlem heeft een primeur te pakken: het is de eerste stad ter wereld die deze beslissing heeft genomen (via de NOS). Misschien komt dat ook omdat de rest van de wereld niet in de veronderstelling is dat dit soort moties ook maar enig effect gaan hebben op het tegengaan van de opwarming van de aarde.
Maar het feit dat de Haarlemmer er waarschijnlijk geen pond minder vlees door gaat eten, boeit niet. Het gaat immers om het deugen en 'virtue signalling': laten zien voor welke waarden je staat, los van of het daadwerkelijk effect heeft of niet.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En zo kabbelt GroenLinks lekker verder in praktisch alle gemeenteraden waar ze aan de knoppen mogen zitten. Een dagje minder vlees, een minuutje korter douchen en ach, doe eens een extra trui aan in de winter! Zo komen we er wel. En dat zij nog altijd enorme weerstand tegen CO2-neutrale kernenergie hebben, dat zien we dan maar even door de vingers. Het gaat ze namelijk om het creëren van bewustwording. Dat is vrijwel altijd het argument als ze met dit soort onzinnige ideeën op de proppen komen, want stiekem weten zij ook wel dat dit soort ideeën volstrekt onzinnig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten