12260343885 1b82d0c919 c

RTL Nieuws schaamt zich voor vrolijke beelden bij berichten over warm weer: 'Past niet bij ernst klimaatverandering'

Binnenlandjul 19 2022, 16:00
Klimaatdrammers en klimaatdrammende media hebben door RTL Nieuws een nieuw dieptepunt bereikt. De nieuwssite biedt jankende klimaatexperts alle ruimte om te klagen over foto's van spelende kinderen, toeristen die waterijsjes eten en strandgangers die in de golven spelen. Die beelden passen namelijk niet bij het narratief van de klimaatcrisis.
Waag het niet om plezier te hebben vandaag en naar het strand te gaan, een frisse duik te nemen of ergens een ijsje te gaan eten. U moet zich namelijk diep schamen voor de klimaatcrisis die u heeft veroorzaakt en waar het weer van vandaag een overduidelijk symptoom van is. RTL Nieuws steekt de hand in eigen boezem en zegt nog net geen sorry voor de vrolijke beelden die zij hebben geplaatst bij berichtgeving over het weer waar mensen dood aan gaan.
Klimaatexperts hebben liever dat u vandaag binnen zit en eens heel goed na gaat denken over hoe u dit soort extreem weer in de toekomst kunt helpen voorkomen, als het al niet te laat is. Een dag als vandaag moet juist worden aangegrepen om u een schuldgevoel aan te praten en urgentiebesef te kweken. Dus als het aan RTL Nieuws ligt vanaf nu geen foto's meer van spelende kinderen in het water, maar van zwetende omaatjes die ieder moment hun laatste adem kunnen uitblazen. Anders denken mensen straks nog dat klimaatverandering een grapje is of nog erger: 'wel meevalt'. Nou, mooi niet dus!
Onbedoeld laat RTL Nieuws via dit artikel wel zien hoe klimaatbeleid is verworden tot een religie. Een warme dag of een periode met abnormale weersomstandigheden mag wat hen betreft dus eigenlijk alleen worden aangehaald om de 'bewustwording' te vergroten. En als dat niet gebeurt dan worden ze boos of raken ze teleurgesteld, want het is dan een gemiste kans om over hun favoriete onderwerp te praten in de door hen gewenste angsttoon.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Misschien laat RTL Nieuws verkopers van airconditioners ook wel aan het woord, omdat door hun vrolijke foto's mensen worden aangespoord om juist naar buiten te gaan. Maar waarschijnlijk krijgt die lobby niet dezelfde aandacht als de klimaatdrammers en hun verdienmodel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten