Harm Beertema EIST: "De sleutels van het Torentje MOETEN bij Geert Wilders komen"

Politiekfeb 16 , 19:30
Harm Beertema vindt het volstrekt onacceptabel als Geert Wilders uiteindelijk niet premier wordt. "De sleutel van het Torentje," zei het voormalige PVV-Kamerlid bij ON!, "moet bij Wilders komen." Gebeurt dat niet, dan is het een wanstaltige aanval op de democratie. 
ON! is langsgegaan bij politici in Den Haag om te praten over ontwikkelingen bij de VVD. Die partij zegt immers de laatste dagen opeens toch bereid te zijn mee te doen aan een normaal kabinet. De partij wil mogelijk gaan regeren - ook met de PVV.
Maar Omtzigt wil een gedoogconstructie óf een "extraparlementair kabinet." Dat laatste betekent dat de ministers van buiten de Kamer gezocht worden. En dus dat Wilders niet premier wordt.
Beertema vindt dat wanstaltig. Het voormalige PVV-Kamerlid heeft dat gezegd bij Ongehoord Nieuws van ON!
Het probleem met de huidige situatie, zei Beertema, "is dat niemand kan doorgronden wat Pieter Omtzigt écht wil. Je zou zeggen dat met deze stap van de VVD Pieter Omtzigt toch nog wat meer onder druk is gezet om bij zinnen te komen en verantwoordelijkheid te nemen. Want de problemen in het land zijn ongehoord groot."
"Daarom sluit ik me ook aan bij wat Geert Wilders zegt. Die sleutels van het Torentje moeten bij hem terechtkomen. Wat voor kabinet er ook komt, hij moet premier worden."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de goedkope politieke spelletjes van het partijkartel. De verkiezingsuitslag MOET gerespecteerd worden. Dit kán zo niet langer. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het walgelijke partijkartel elke dag te bestrijden!
Beertema vindt dat Wilders zich eigenlijk ook al als premier gedraagt. In het debat deze afgelopen week "stond hij zo boven de partijen," aldus Beertema, dat hij ronduit "magistraal" was. "In vergelijking met de andere fractievoorzitters, met name die van links die allemaal wat stonden te pruttelen" was Wilders in zijn optiek écht duizend keer beter.
"Ik vond het echt vermoeiend worden om steeds weer die foute frames te horen. Wilders stond daar bijna majestueus boven en ik denk dat hij nodig is om het kabinet, welk kabinet er ook komt, dat hij dat kabinet gaat leiden."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten