shutterstock 1288005889

Heksenjacht op Dries Van Langenhove compleet: Celstraf en geldboete geëist vanwege memes en pepperspray

Politiekjan 10 , 11:00
Dries Van Langenhove, de voorman van de Belgische politieke jongerenorganisatie Schild en Vrienden, of voor velen ook bekend als voormalig parlementslid voor het Vlaams-Belang, wordt geconfronteerd met een celstraf van twee jaar en een geldboete van 24.000 euro. Absurd!
Dit alles vanwege het bezit van pepperspray en de vermeende aanzet tot racisme. Het gerechtelijk onderzoek naar Schild en Vrienden begon na een uitzending van de VRT. Journalisten ontdekten dat Dries Van Langenhove en andere leden in chatgroepen "racistische, antisemitische, seksistische en gewelddadige afbeeldingen" met elkaar deelden. Met andere woorden, jongeren delen 'memes' met elkaar – schokkend! Scroll eens door de telefoon van uw tienerzoon- of dochter, zou ik zeggen, meneer de journalist!
Schild en Vrienden werd in 2017 door Van Langenhove opgericht en is nog steeds volop actief. Op de website van de groep staan Vlaamse vlaggen en meningen over een multiculturele samenleving. Je vraagt je af hoe de appgroepen van extreem-linkse partijen zich uitlaten, maar daar zie je niet zo snel een journalist infiltreren om van een mug een olifant te maken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het Openbaar Ministerie heeft zeven leden geselecteerd die haatzaaiende berichten zouden hebben gedeeld in een besloten app-groep. Zes van hen krijgen waarschijnlijk een vonnis van zes maanden cel en 8000 euro boete. De zwaarste straf is voor Van Langenhove als oprichter van de groep. "Ze moeten niet daadwerkelijk naar de gevangenis, maar we willen een duidelijk signaal van de rechtbank dat wat ze hebben gedaan niet wordt aanvaard", aldus de aanklager. Dries Van Langenhove maakte van 2019 tot 2023 deel uit van de Vlaams Belangfractie in het Belgische nationale parlement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten