hilversum kunstwerk cameraman 2

Winnaars 'De Slimste Mens' komen gezamenlijk met treurig statement: "Akwasi hart onder de riem steken"

Mediajan 10 , 12:00
Akwasi is weer op tv, en hoe kan het ook anders – het is gelijk weer een rel. De Zwarte Piet-hater deed mee aan De Slimste Mens, waarbij de omroep KRO-NCRV veel klachten en "racistisch commentaar" ontving via X. Naar aanleiding hiervan heeft de omroep zelfs besloten om van het platform te gaan. De winnaars van de eerdere seizoenen van het programma hebben nu een treurig statement naar buiten gebracht tegen racisme. Poe hee!
"We vinden het pijnlijk om te lezen dat deelname aan De Slimste Mens aanleiding is voor het delen van zoveel hatelijke reacties en, nu in het bijzonder, racistische verwensingen. Dat vinden we heel erg", schrijven de winnaars in hun verklaring. Misschien moeten deze "winnaars" ook even nagaan waarom er zo'n aversie tegen de heer Anton Karel Akwasi is. De 'woordkunstenaar' maakte furore door de scanderen Zwarte Piet op z'n bek te slaan tijdens een BLM-demonstratie in Amsterdam. Dat roept natuurlijk sympathie op bij de medemens!
"De afgelopen dagen hebben we met afschuw kennisgenomen van de racistische berichten op X na de uitzendingen van de De Slimste Mens-afleveringen met Akwasi," stellen zij in hun verklaring. "De Slimste Mens is de leukste kennisquiz van Nederland, met deelnemers van allerlei verschillende achtergronden uit allerlei verschillende hoeken van de media, kunst en cultuur, politiek en journalistiek. En zo divers als de deelnemers zijn, zijn ook de kijkers. Als oud-winnaars van De Slimste Mens werden we na onze deelname gefeliciteerd door mensen uit alle hoeken van de samenleving" is te lezen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Weer een hoop krokodillentranen, waarbij de pijlen nu ook worden gericht op het platform X, waarbij Musk sinds zijn overname de touwtjes op het platform wat heeft laten vieren. Tot ongenoegen dus van omroepen en figuren die niet zo'n trek hebben in kritiek. Musk krijgt echter bijval van Wilders. "Stop criticizing X. X is freedom. X is interaction. X is debate. X is fun."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten