screen shot 2022 10 04 at 15

"Het is dan mooi geweest" - Wilfred Genee wil op 1 juli 2025 stoppen met Vandaag Inside

Politiekjan 15, 18:00
Vaste kijkers kunnen nog anderhalf jaar genieten van Vandaag Inside. Daarna is het game over. Dat zegt presentator Wilfred Genee. Zijn huidige contract loopt af op 1 juli 2025. "Het is dan mooi geweest," aldus Genee, die het linkt aan de leeftijd van zichzelf, René van der Gijp én Johan Derksen. Die laatste is dan 76 jaar oud.
Genee werd door RTL Boulevard gevraagd wat hij van het programma De Oranjewinter vindt, gepresenteerd door Helene Hendriks. Dat programma doet het als tijdelijk vervangen van Vandaag Inside erg goed met bijna 1 miljoen kijkers per dag. Is dat niet een gevaar voor Genee en zijn vrienden?
"Een bedreiging? Nee, absoluut niet," zei Genee daarop. "Ik vind het alleen maar goed dat ze er is en dat we ook een back-up hebben en dat doet Hélène echt heel goed. Daarnaast is het natuurlijk zo: zolang wij scoren zoals we hebben gescoord de laatste tijd, zie ik dat niet helemaal zo."

1 juli 2025

Desgevraagd heeft Genee ook laten weten wanneer hij wil ophouden met Vandaag Inside. Hij, Van der Gijp én Derksen zijn al decennia een team. Maar ja, in het leven komt helaas aan alles een einde. Dus ook aan dit populaire programma.
Als het aan Genee ligt is dat einde eigenlijk al in zicht.
"Als het nu zou stoppen, zou ik het ook goed vinden. Dat bedoel ik in de zin van: als het een keer ophoudt... Het houdt toch een keer op," aldus Genee. "Johan wordt 75 over drie weken, René is in de zestig, ik in de vijftig en we doen dit al heel lang. Er komt een keer een einde aan. Nou, we hebben nog een contract voor anderhalf jaar. Dan is het toch wel mooi geweest?"
De einddatum van het huidige contract is 1 juli 2025. Daarna is het wat Genee betreft dus gedaan met de pret.
Voor heel veel kijkers zal dat ongetwijfeld behoorlijk slecht nieuws zijn. Je vervangt Derksen, Genee en Van der Gijp namelijk niet zomaar even. Sterker nog, als je die drie van de buis afhaalt heb je niemand klaar staan om in dat gat te springen. Nee, ook Helene Hendriks niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten