shutterstock 1801610557

"Ik maak me zorgen om klimaatbeleid, niet om het klimaat!" - FVD'er Lidewij de Vos pakt het klimaatgezeur aan

Politieknov 07 2023, 14:03
De politiek zegt zich enorm veel zorgen te maken over "het klimaat." Want het klimaat zou "veranderen." Want dat is heel eng. En vooral ook heel erg. De nummer zes op de kieslijst van FVD, Lidewij de Vos, heeft daar een héél andere visie op. Sterker nog, in een nieuwe video sloopt ze die klimaatangst totaal.
De Vos is biochemica én fractiemedewerker van FVD in Den Haag. (Oh, en ze speelt ook nog de viool, maar dat heeft hier niet direct mee te maken) Onlangs schreef ze samen met Thierry Baudet een boek over de stikstofgekte: Niemand in de cockpit. In dat boek leggen Baudet en De Vos heel rustig uit dat het hele stikstofverhaal op geen enkele manier dan ook klopt. Er ís geen stikstofprobleem. Er is niets aan de hand. En ja, politici en ambtenaren weten dat... maar ze gaan tóch lekker verder met hun idioterie.
Hoe dan ook, De Vos weet niet alleen veel over de stikstofcrisis (die dus niet bestaat), ze is ook veel bezig met het klimaat. Ook op dat onderwerp heeft ze heel veel kennis én is ze niet bang om zich uit te spreken.
Dat doet ze in een nieuwe korte video die ze op X heeft gezet. Daarin zegt ze dat ze helemaal niet bang is voor veranderingen in het klimaat. Want, legt ze uit, klimaatverandering "is van alle tijden." Kijk bijvoorbeeld naar de Vikingen op Groenland... In de Middeleeuwen was het wat warmer dan het nu is. Toen de Vikingen Groenland ontdekten konden ze daar daadwerkelijk gewassen op verbouwen. Een dus koloniën stichten.
Of neem de Kleine IJstijd waar we nu nog steeds uit aan het komen zijn, wat de reden is dat de temperaturen over het algemeen langzamerhand een beetje oplopen. Iedereen kent de schilderen van twee- of driehonderd jaar geleden van Nederlanders die in de winter altijd de hele dag aan het schaatsen waren. Ook dat was een tijdelijk fenomeen, veroorzaakt door natuurlijke klimaatverandering.
Kortom zegt De Vos, "het mooie is dus dat we steeds in staat zijn geweest om ons aan te passen aan het klimaat. De afgelopen eeuw is het ongeveer één graad warmer geworden." Het gevolg? Er worden in Nederland steeds meer wijnen verbouwd. Als ze dat 250 jaar geleden hadden geprobeerd was dat faliekant mislukt. Maar nu kan het wel.
"Dus nee, ik maak me niet zorgen om het klimaat," gaat De Vos verder in de video, "maar wel om de miljarden euro's die de overheid uitgeeft aan klimaatbeleid. Dat geld kunnen we veel beter besteden aan zorg of onderwijs, of het verlagen van de belastingen." En dus niet aan linkse hobby's als 'klimaat'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten