frans timmermans

-Cultuur onder Vuur- Wéér misbruikt Frans Timmermans dood door slecht weer voor klimaatgedram

Opinienov 04 2023, 18:00
Frans Timmermans gebruikt opnieuw een overledene door slecht weer om klimaatangst te zaaien. Dat deed hij in het NOS-op-3-debat van dinsdagavond.

Frans Timmermans voert triest geval op

Timmermans voert een tienermeisje op dat in 2021 het leven liet bij overstromingen in België. “Ze was daar om te vechten voor het klimaat,” zei de GL-PvdA-leider, “en ze is meegesleurd door die rivier.” Dit trieste ongeval was voor de dramagevoelige politicus de perfecte springplank voor een betoog over CO2-uitstoot, ‘subsidies’ op fossiele brandstoffen en de onwenselijkheid van kernenergie.

Wetenschap weerlegt klimaatpraat over overstromingen

“De regenbuien van toen die zijn echt gelinkt aan de klimaatverandering,” beweert Timmermans. De wetenschap weerlegt dat. Onderzoeksbureau Clintel citeert een studie: “bewijs voor toename van overstromingen blijft afwezig. Als er al iets geconcludeerd kan worden, dan is het dat de omvang van overstromingen aan het afnemen is.” Zelfs het vijfde rapport van IPCC, wereldleider in klimaatangst zaaien, moet erkennen dat er geen sprake is van veranderingen in overstromingen door menselijke invloeden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Timmermans een tragisch overlijden door slecht weer aangrijpt om ongefundeerde klimaatpraat uit te slaan. Toen een 51-jarige vrouw uit Haarlem omkwam in de storm Poly, schreef de politicus dit toe aan klimaatverandering. Presentator Jeroen Pauw denkt het zijne van: “Echt serieus. We hebben drie weken geleden een storm gehad en bij die storm is een mevrouw omgekomen en Frans Timmermans zegt: ‘Ja, dat komt allemaal door het klimaat!”

Ook bij MH17 misbruikte Timmermans tragedie

Jeroen Pauw ziet een patroon. De presentator memoreert de MH17-speech die Frans Timmermans gaf in de VN-Veiligheidsraad. Snotterend van emotie zei de politicus “hebben ze de handen van hun geliefden vastgehouden, hebben ze hun kinderen aan hun hart gedrukt?” De snelheid en hoek van de BUK-raket maakt dat dit nooit heeft kunnen gebeuren, een feit dat de destijds goed geïnformeerde buitenlandminister Timmermans welbekend was. Pauw: “Ik snap heel goed dat je emoties gebruikt, zeker in de politiek, maar je kunt er niet zo mee spelen zoals hij daar heeft gedaan.”

Wie Timmermans aanspreekt, wordt aan de kant geschoven

Pauw heeft Timmermans aangesproken op het misbruik van overledenen voor politiek gewin. Dat kwam heb op een permanent negeren te staan van de politicus, met wie Pauw tot die tijd geregeld een glas wijn dronk. De hartelijke en innemende Timmermans laat een nijdige en manipulatieve kant zien zodra hij aangesproken wordt op zijn onwaarheden.

“Dit bevalt me niet hoe dit nu gaat!”

Dat zien we ook in de NPO-documentaire De Europeaan, waarin Timmermans op de voet gevolgd worden. De documentairemaker ontwikkelt een hartelijke en humoristische relatie met de politicus, tot hij hem aanspreekt op zijn MH17-verhaal. Dan slaat Timmermans om: “Dit bevalt me niet hoe dit nu gaat!”
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana. We hebben het artikel met toestemming overgenomen, waarvoor dank!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten