screen shot 2023 09 05 at 131525

Hilarisch! Nederlanders vinden 'betrouwbare overheid' belangrijk: Yesilgöz op plek twee populairste politici

Politieknov 04 2023, 15:00
`Er is iets heel geks aan de hand in Nederland. Uit onderzoek zou namelijk blijken dat Nederlanders het heel belangrijk vinden dat er een "betrouwbare overheid" is. Maar wat valt op? De op één na meest gewaardeerde politicus van ons land is... Dilan Yesilgöz. Minister van Justitie en VVD-leider. Lachen jongens!
Peter Breedveld van FrontaalNaakt heeft zelden iets nuttigs te melden, maar voor de verandering heeft hij toch een keer gelijk... Breedveld valt er namelijk over dat de Nederlandse kiezer een "betrouwbare overheid" heel belangrijk zegt te vinden... maar ondertussen zegt diezelfde kiezer dat hij Dilan Yesilgöz van de VVD behoorlijk kan waarderen. Wel wat minder dan Pieter Omtzigt van NSC, maar toch.
Volgens het onderzoek vinden Nederlanders de volgende onderwerpen het belangrijkst: gezondheidszorg, betrouwbare overheid, inflatie, normen en waarden, en immigratie. Alleen linkse kiezers vinden "het klimaat" belangrijk.
Je kijkt naar die onderwerpen. Gezondheidszorg is door de VVD vakkundig gesloopt de afgelopen 13 jaar. Weet ik hoeveel ziekenhuizen zijn geslopen. Slimme Nederlanders laten zich al jaren behandelen in het buitenland waar het goedkoper én kwalitatief beter is.
Wat de betrouwbare overheid betreft is er geen enkele partij die ooit meer heeft gedaan in ons land om dat te ondermijnen. De VVD stond aan het hoofd toen allerlei controverses uitbraken, waaronder de Toeslagenaffaire. Maar er is veel meer gaande. Op het moment dat ik dit schrijf komt er een nieuwe Affaire aan, via de Belastingdienst; het MKB wordt namelijk totaal gesloopt in verband met de belastingen, de coronaregeling, en het niet kunnen betalen van de belastingen omdat het MKB opeens niet meer in termijnen belasting mag betalen als ze gebruik maken van de coronaregeling.
Als ze dan vervolgens te laat zijn met het betalen van de belastingen wordt de coronaregeling ook stopgezet... en voila, het MKB is bankroet. Deze affaire begint nu op gang te komen. Over een paar maanden zul je in alle hevigheid zien wat dit voor vreselijke gevolgen heeft voor dit land. En ja, ook deze Belastingaffaire vindt weer plaats onder auspices van de VVD.
De inflatie is onder de VVD extreem snel toegenomen, natuurlijk door wanbeleid. Over normen en waarden hoeven we het niet eens te hebben; de anti-christelijke, regenbooggelovige VVD is atheïstisch tot op het bot.
En wat betreft immigratie? Onder het leiderschap van de VVD heeft Nederland immigratierecord na immigratierecord gebroken. Er komen steeds weer honderdduizenden mensen bij.
Als dit de belangrijkste onderwerpen zijn wat de Nederlandse kiezer betreft, dan is het ronduit schandalig en achterlijk dat diezelfde Nederlandse kiezer positief denkt over Yesilgöz. Die vrouw zit al jaren bij de VVD, is minister, is tijdenlang één van de belangrijkste rechterhanden van Rutte. Rutte is hoofdverantwoordelijk voor het falen van de VVD.
Maar Yesilgöz staat óók heel hoog op het lijstje met verantwoordelijke politici. Deze vrouw is werkelijk bij alles betrokken geweest, eerst als een soort van tassendrager (ala Hermans), maar daarna ook als belangrijke VVD'er en zelfs als bewindspersoon. Op élk onderwerp dat Nederlanders belangrijk vinden hebben zij en haar partij gefaald.
Als Nederlanders alsnog op haar stemmen en haar hoog inschatten voor het premierschap dan is dat toch echt een ons-probleem (als in kiezers), en niet meer een zij-probleem (als in politici). Zó dom ben je namelijk alleen vrijwillig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten