vvd logo 1200x630

Geld regeert de politiek: de onthutsende waarheid achter de Nederlandse lobbycratie

Politiekokt 25 2023, 21:00
De Nederlandse lobbycratie zet opeens zijn masker af: de financiële machthebbers achter de Nederlandse politiek zijn massaal tevoorschijn gekomen. En verrassing, verrassing - rijke investeerders strooien met geld om de campagnes van 'hun' partijen te spekken. En welke partij zit er bovenaan de lijst van deze schijnbaar onuitputtelijke geldstroom? Jazeker, de VVD oordeelt Wynia's Week.
Nog nooit eerder is zo duidelijk zichtbaar geworden hoe zeer de Nederlandse politiek in de greep is van deze financiële krachten. Het is schijnbaar het geheim van een succesvolle politieke carrière: een smeulend vuur van ambitie, een flinke schep van het juiste netwerk en, vooral, een berg geld. Het Amerikaanse campagne-adagium luidt niet voor niets: een goede kandidaat, een sterk programma, een strakke organisatie en geld, heel veel geld.
Dus, wat is het belang van geld in de politieke arena? Laten we eens kijken naar vastgoedbelegger Cor van Zadelhoff, een in het oog springende geldschieter voor de VVD. Hij benadrukt dat VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz nog niet zo bekend is als haar politieke tegenstanders. Zijn oplossing? Er moet een sterke campagne worden gevoerd en daarvoor heb je geld nodig. Promotie op social media, billboards en andere advertenties, alle vormen van campagnevoering die geld kosten, zijn volgens hem essentieel.
Natuurlijk is het niet enkel Van Zadelhoff die flink in de buidel tast voor de liberalen. Ook andere vermogende figuren uit de private equity-wereld laten hun hand niet omdraaien voor een riante donatie aan de VVD. Deze banden zijn zorgwekkend, zeker omdat private equity momenteel een heet hangijzer is in de Haagse politiek.
Maar misschien wel het meest zorgwekkend is de verschijning van Frank van Gool, de topman van Otto Work Force, op de lijst van rijke VVD-donateurs. De connectie met Van Gool, een sleutelfiguur in de arbeidsbemiddeling en tevens betrokken bij de huisvesting van arbeidsmigranten, roept ernstige vragen op over mogelijke belangenverstrengeling.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
De banden tussen politiek en het grote geld zijn duidelijker dan ooit. Nu moeten we ons afvragen: in hoeverre is onze democratie nog in handen van het volk, en in hoeverre is het een speeltuin voor de financiële elite?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten