dilan yesilgoz de balie 2022

Peiling! Nederlanders willen Omtzigt als premier, Yesilgöz en Timmermans raken achterop

Politiekokt 31 2023, 14:00
Nederland is tegenwoordig een wanstaltig land qua politiek, maar gelukkig hebben we vandaag iets relatiefs positiefs te melden. Uit een nieuwe peiling van EenVandaag blijkt namelijk dat steeds minder mensen Frans Timmermans en Dilan Yesilgöz "acceptabele" mogelijke premiers vinden. Tegelijkertijd wordt Pieter Omtzigt in dat opzicht populairder.
Uit de nieuwe peiling blijkt dat, waar Omtzigt vorige maand een "acceptabele score" kreeg van rond de 50%, hij nu uitkomt op ongeveer 60%. Hij is er dus op vooruitgegaan. Aangezien de verkiezingen over 23 dagen is dat van bijzonder groot belang. De media gaan de verkiezingen immers presenteren als "een keuze voor het premierschap." Niet zo gek, want inhoudelijk zijn de verschillen tussen alle drie premierskandidaten erg klein.
Ongetwijfeld wordt Omtzigt hier dus heel blij van. Maar er is nog meer goed nieuws voor hem (aangenomen dat hij inderdaad premier wil worden). Want terwijl hij populairder wordt leveren Yesilgöz en Timmermans juist in.
Yesilgöz kwam vorige maand uit op iets minder dan 50%. Nu staat ze nog maar op 40%. En Timmermans? Die stond al op 40% en is nu nog verder gedaald naar ergens rond de 35%. Met andere woorden, slechts één op de drie Nederlanders vinden de GroenLinks-PvdA-leider een acceptabele premier.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Steun DDS! Want wij zijn de enige grote website die AL deze kartelpartijen aanpakken! Doneer aan DDS en strijd zij aan zij, samen met ons, tegen Timmermans, tegen Yesilgöz en ja, tegen een ieder die ons land gebukt wil laten gaan onder het ijzeren regime van het kartel.
Bij Yesilgöz is dat cijfer zo'n 4 op de 10. Alleen Omtzigt kan rekenen op een (overtuigende) meerderheid.
Dit betekent a) dat Omtzigt in de laatste week of twee van de campagne vrijwel zeker nog gaat stijgen en b) dat Yesilgöz en ook Timmermans al bij voorbaat geen democratisch fundament hebben voor hun premierschap, als ze (alsjeblieft niet!) alsnog premier worden door allerlei politiek gekonkel in Den Haag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten