Jan Dijkgraaf: Joost Eerdmans (JA21) is de joker van premier Mark Rutte na 15 maart

Jan Dijkgraaf: Joost Eerdmans (JA21) is de joker van premier Mark Rutte na 15 maart

Politiekjan 06, 11:30
Jan Dijkgraaf constateert in zijn 99 woorden dat na de provinciale statenverkiezingen van 15 maart Joost Eerdmans, leider van politieke partij JA21, de "joker" kan worden van Mark Rutte. De joker die het kabinet Rutte IV de rit kan laten uitzitten.
De Volkskrant publiceerde vandaag een opiniestuk van fractievoorzitters uit de Tweede Kamer over Iran, waarbij de namen van Hermans, Segers, Kuiken, Paternotte, Marijnissen, Heerma, Van der Staaij, Klaver, Azarkan en Eerdmans stonden. Echter, enkele fractievoorzitters, waaronder Wilders, Teunissen, Baudet, Dassen, Van der Plas en Simons, en "afscheiders" zoals Van Haga, Omtzigt, Gündofgan en Den Haan, waren niet opgenomen in het opiniestuk.
Het is niet duidelijk waarom sommige fractievoorzitters wel of niet in het opiniestuk zijn opgenomen. Het is wel duidelijk wat de implicaties zijn van deze constatering voor de politieke machtsverhoudingen in Nederland. Jan Dijkgraaf constateert dit haar scherp en concludeert dat Joost Eerdmans (JA21) de joker is die Mark Rutte na 15 maart achter de hand heeft. 
Met JA21 erbij kan de coalitie de meerderheid behouden in de Eerste Kamer. Een stem op JA21 is dus een stem voor het behoud van Rutte IV. Rutte IV kan met steun van JA21 vrolijk door regeren. Jan Dijkgraaf ziet het weer scherp!
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Wij weten al een tijdje dat Joost Eerdmans onbetrouwbaar is. Dat kun je namelijk zien aan zijn stemgedrag in de Tweede Kamer. JA21 heeft onder andere de motie van wantrouwen niet gesteund tegen Hugo de Jonge. We weten allemaal waarom, Joost Eerdmans is namelijk goed bevriend met Hugo de Jonge. Je zit niet in de politiek om vrienden te maken maar om het land goed te besturen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten