screen shot 2022 09 01 at 12

Jan Roos bekritiseert Nederlandse burgers op Twitter: "Elk land krijgt de leider die het verdient"

Politiekmei 25 2023, 19:00
Jan Roos, bekend opiniemaker en voormalig journalist, heeft op Twitter harde kritiek geuit op de Nederlandse burgers. Tot verbazing van velen, richtte hij zijn pijlen niet op de politiek maar op de burgers zelf. Volgens Roos krijgt elk land de leider die het verdient. "Dat geldt echt voor Nederland," beweerde hij. Zijn woorden waren fel: "We worden aan alle kanten genaaid, beroofd, voorgelogen, uitgelachen en weggegeven en we zitten als kikkers in een pan kokend water rustig op het einde te wachten."
Zijn uitspraken kunnen gezien worden als een reactie op recente onthullingen over de Toeslagenaffaire, een schandaal dat het Nederlandse kabinet al tijden in zijn greep houdt. Recentelijk is een document boven water gekomen waaruit blijkt dat het kabinet al lange tijd op de hoogte was van de verschrikkingen van deze affaire, maar ervoor koos om deze informatie niet te delen met de Tweede Kamer en niets te doen om de situatie te verhelpen.

Elke land krijgt de leider die het verdient. Dat geldt echt voor Nederland. We worden aan alle kanten genaaid, beroofd, voorgelogen, uitgelachen en weggegeven en we zitten als kikkers in een pan kokend water rustig op het einde te wachten.

1.3K
Reply
Roos, die bekend staat om zijn scherpe meningen en uitgesproken karakter, trekt in zijn tweet de verantwoordelijkheid van de politieke elite in twijfel en legt de schuld bij de burgers. Hij suggereert dat de Nederlandse bevolking apathisch toekijkt terwijl het kabinet keer op keer betrapt wordt op liegen en bedriegen.
Roos, een voormalig journalist voor PowNed en GeenStijl, deed bij de verkiezingen van 2017 een gooi naar het Tweede Kamerlidmaatschap met VoorNederland (VNL), maar slaagde daar niet in. Hij behaalde een respectabele 38.000 stemmen maar niet genoeg voor een zetel.
Zijn recente uitbarsting op Twitter suggereert dat hij zijn kritische houding ten opzichte van de Nederlandse politiek heeft behouden. Toch is het interessant dat hij zijn pijlen nu richt op de Nederlandse burgers, en niet op de politiek.
Dit roept de vraag op of Roos gelooft dat de burgers zelf verantwoordelijk zijn voor de huidige staat van de Nederlandse politiek. Is het inderdaad zo dat Nederlanders "als kikkers in een pan kokend water rustig op het einde zitten te wachten", of zijn er andere factoren in het spel?
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Zijn uitspraken zijn provocerend en uitdagend en zullen ongetwijfeld reacties uitlokken. Maar misschien is dat precies wat Roos wil - een discussie starten en mensen aan het denken zetten over hun rol en verantwoordelijkheid in de huidige politieke situatie.
Want of je het nu met hem eens bent of niet, Roos heeft een punt: politieke leiders reflecteren in veel gevallen de houding en verlangens van hun kiezers. De vraag is dan ook: wat zegt de huidige politieke situatie in Nederland over ons, de burgers?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten