Filmpje! Thierry Baudet in de bres voor het echte Europa: 'De grootste beschaving ooit wordt VERNIETIGD'

Politiekmei 25 2023, 19:30
In de Tweede Kamer heeft Thierry Baudet vandaag een schitterende speech gehouden over hoe de Europese Unie het oude, trotse, schitterende, geweldige Europa langzaam om zeep helpt. Het is, gaf Baudet aan, gewoonweg een schande wat er gebeurt. Europa wordt vernietigd. Niet door buitenlandse machten, maar door EU-bureaucraten. 
Nog geen 150 jaar geleden was Europa "de stralende zon van de wereld. "Alles was zó ongelofelijk mooi, zei Baudet terecht vandaag. De architectuur. De muziek. De cultuur. Europa was niet alleen de grootste macht in de wereld; het was ook het mooiste continent.
Maar dat is de afgelopen decennia allemaal veranderd. Als we elkaar niet in een moderne Peloponnesische Oorlog hadden afgeslacht, als we niet hadden besloten dat de tonaliteit ten einde was gekomen, als we niet bedachten dat de schoonheid niet langer bestond... dan, zei Baudet, dan zou Europa nog steeds mooi kunnen zijn.
Als, ging hij verder, "ondermijnende ideologieën zoals de Frankfurter Schule" en de zieke ideeën van Marcuse "geen greep hadden gekregen op onze instituties, onze intellectuelen, onze politici," ja, dan was Europa nog steeds die mooie, schitterende beschaving geweest van weleer.
En niet alleen was Europa dan mooi, vrij, en schitterend geweest - dat had ook gegolden voor de rest van de wereld. Want een sterke beschaving in Europa brengt in de hele wereld welvaart en vrede.

De EU

"Een serie ongelooflijke catastrofes heeft onze geschiedenis gebroken, heeft ons van ons pad doen afraken," zei Baudet. "We bevinden ons te midden van een duizelingwekkend destructieproces. En de Europese Unie is een instituut dat, zoals eigenlijk alle instituties in de moderne wereld, dit verval versnelt, organiseert en fasciliteert."
"Inderdaad, het is een instituut dat over de hele linie transitie tot stand wil brengen. Transitie: een overgang van het ene naar het andere. Het oude Europa naar het nieuwe. Inderdaad, de Europese Unie is een fundamenteel anti-Europese organisatie, in de zin van: tegen de Europese tradities, tegen de Europese natiën, tegen de Europese leefwijze en cultuur."
Een voorbeeld hiervan is dat de EU, aldus Baudet, bewust aanstuurt op het "omvolken" van onze beschavingen - een term die door de mainstream systematisch 'radicaal' genoemd wordt, maar die volgens Baudet de realiteit eenvoudig beschrijft. En daar blijft het niet bij volgens de FVD'er. Ook wil de EU een energietransitie die erop gericht is onze eetpatronen en leefwijzen compleet te transformeren.
En dan zijn er nog "de destructie van onze middenklasse, de destructie van onze economieën waardoor wij allen loonslaven - arm en afhankelijk van de staat gaan worden die ons hele leven zal gaan reguleren."
Misschien dat dit afdoende is, maar nee, de EU wil volgens Baudet nog meer "transities" tot stand brengen. De "gendertransitie," bijvoorbeeld, die "een einde moet maken aan traditionele man-vrouwverhoudingen" en dus aan het "traditionele gezin." Die een "nieuwe mens" wil creëren.
"Maar ook loopt de EU voorop in de gezondheidstransitie met experimentele gentherapieën en injecties die de integriteit van het menselijk lichaam op de tocht zetten." Oh, en dan is er ook nog de "transitie naar het digitale ID waardoor geen privacy [meer] kan bestaan, waardoor elke uiting op het internet gecontroleerd en gecheckt kan worden."
Zelfs de bouw moet eraan geloven. Kijk in België hoe hele wijken onderuit worden geschoffeld en opnieuw gebouwd worden op een manier die niet zou misstaan in Pyongyang.
En dan, tenslotte, de poging van de Unie om een nieuw Europa te creëren door "de uitgelokte oorlog met Rusland, [dit] omdat Rusland als laatste der Europeanen niet meegaat in dit transitieverhaal. Omdat Rusland blijft staan voor het oude Europa." Kortom, omdat Rusland "het enige Europese land is dat niet gezwicht is voor de cultuurmarxistische hegemonie waaronder wij in het westen al decennia gebukt gaan."
"Dat is de staat van Europa," vatte Baudet daarop zijn visie op het moderne Europa samen, "en het moge duidelijk zijn wat de visie van Forum voor Democratie daarop is."
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Over een jaar zijn er nieuwe Europese verkiezingen. Die gaan waarschijnlijk van groot belang zijn voor de toekomst van Europa - en dus voor de toekomst van Nederland. Want als puntje bij paaltje komt wordt alles tegenwoordig besloten in Brussel. Bijna alle wetgeving komt uit de EU - Nederlandse politici zijn weinig meer dan uitvoerders van een beleid dat is vastgesteld door de Europese Commissie in samenwerking met het Europees Parlement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten