Jan Terlouw: 'Bij D66 begonnen ze niet aan het uitwerken van hun beginselen'

Jan Terlouw: 'Bij D66 begonnen ze niet aan het uitwerken van hun beginselen'

In een lang interview laat Jan Terlouw heel terloops eigenlijk geen spaan heel van zijn eigen partij, D66. En dat is opmerkelijk, want hij heeft overduidelijk niet de bedoeling om zijn eigen club aan te pakken. Toch is dat precies wat hij doet... door te stellen dat ze er bij D66 bewust voor kiezen om zo weinig mogelijk principes te hebben.

Volgens Terlouw is de wereld enorm wankel. "Ook politiek. Kijk wat er bij het CDA gebeurt, de partij kalft af, net als bij de socialisten. Ze laten hun principes los, bewegen alleen maar mee met de kiezer. Het zou goed zijn als ze weer eens om de tafel zouden gaan zitten, aan hun beginselen werken," aldus de D66-prominent terecht.

Maar dan komt het. "Bij D66 begonnen ze er niet aan, beginselen zouden te veel vaststaan, zeiden ze. Dat bestrijd ik, tweehonderd jaar geleden was je nog een goed mens als je goed was voor je slaven.”"

Haha! Dat is wel een heel mooie aanval op D66... en ook meteen even een per ongelukke afrekening met de idioterie van de Woke-deugcultuur die eist dat we de normen van vandaag projecteren op de geschiedenis. Want ja, dat is natuurlijk het andere deel van die uitspraak. Als je beginselen niet uitwerkt kun je uiteindelijk in gevaarlijk situaties terechtkomen waarin je overduidelijk slechte waarden omarmt. Ja. Maar als je historisch besef hebt moet je ook erkennen dat het projecteren van waarden van vandaag op onze voorouders volstrekt krankzinnig is (en ook nog eens waanzinnig narcistisch).

Overigens zei Terlouw ook nog snel even dat hij eigenlijk gepassioneerd voorstander is van kernenergie. "[E]n volgens mij staat Rob Jetten er inmiddels ook niet meer zo vijandig tegenover," voegde hij daar ook nog eventjes aan toe.

Zo. Rob. Nou, toe maar. Zeg eens: hoeveel kerncentrales willen jullie van D66 erbij bouwen de komende jaren? Want als je echt afwil van de oude fossiele brandstoffen, nou, dan kun je niet zonder kernenergie. Zelfs die ouwe Terlouw begrijpt dat. En jij volgens hem dus óók (wat wordt daar achter de schermen over gezegd, Robbie?).

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
D66 slavernij Jan Terlouw

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties