ollongren

Jan Roos woest: 'Ollongren geeft 100 miljoen aan Oekraïne? Hier zou nou een referendum over moeten komen!'

Politieknov 11 2022, 18:00
Aangezien Nederland overvloeit van de euro's heeft het kabinet besloten om even snel 100 miljoen in een "nieuw fonds" te steken "waaruit militair materieel voor Oekraïne wordt gefinancierd." D66-oorlogshitserminister Kajsa Ollongren heeft dat bekendgemaakt in Edinburgh, Schotland. Jan Roos reageert woest.
Het belachelijke kabinet Rutte IV heeft weinig tot geen geld over voor de gewone Nederlander, die bijna omkomt door de hoge inflatie, maar als het over Oekraïne gaat, nou, dan wordt de beurs zo - hop! - toch lekker weer getrokken. Want Kiev is natuurlijk veel belangrijker dan Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Leeuwarden, Assen, Maastricht of Breda.
Het doel van het fonds is om dat materieel direct te kopen bij de leveranciers... en het dus niet eerst aan Oekraïne te geven. Zogenaamd omdat dit "sneller" is, maar feitelijk natuurlijk omdat - wait for it - Oekraïne het meest corrupte land van Europa is en een aanzienlijk deel van de buitenlandse financiële steun in de zakken verdwijnt van egoïstische Oekraïense miljardairs, miljonairs en ambtenaren.
Opiniemaker en Roddelpraat-presentator Jan Roos vindt deze actie van het kabinet natuurlijk volstrekt bezopen. En terecht, natuurlijk. Want dat dit knetter is kan zelfs een blinde nog zien.
"Hier zou nog eens een referendum over gehouden moeten worden," schrijft Roos op Twitter. "Maar die werd afgeschaft omdat jullie steeds de verkeerde uitslagen geven. En nu doen ze gewoon waar ze zin in hebben. Waaronder ons belastinggeld in wapens voor een ander land steken."

Hier zou nou eens een referendum over gehouden moeten worden. Maar die werd afgeschaft omdat jullie steeds de verkeerde uitslagen gaven. En nu doen ze gewoon waar ze zin in hebben. Waaronder ons belastinggeld in wapens voor een ander land steken.

Image
751
Reply
Maar de situatie van ons eigen volk laat dit kabinet koud, Jan. Dat is waarom ze dit soort projecten opzetten, waarom ze daar zo, hop, even 100 miljoen euro aan geven, en waarom die 100 miljoen volgend jaar ongetwijfeld nog veel meer wordt.  
En het Nederlandse volk? Dat moet de broekriem maar even goed aanhalen. Want, helaas, er is geen geld voor steun.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten