klaver

Jesse Klaver gaat los op Staphorst: 'Hun gedrag is buitensporig en racistisch!'

Politieknov 21 2022, 12:43
GroenLinks-leider Jesse Klaver is witheet van woede dat de goede mensen van Staphorst geen behoefte aan de walgelijke demonstratie van Kick Out Zwarte Piet hadden bij hun Sinterklaasfeest. Volgens Klaver is het gedrag van de Staphorsters buitensporig en vooral ook - ja, daar gaan we - racistisch.
"Wat in Staphorst gebeurde is buitensporig en racistisch," aldus Klaver. "De politie had niet KOZP moeten tegenhouden, maar degenen die met agressie, intimidatie en geweld het recht op vreedzaam protest verhinderden en zorgden voor gevaarlijke situaties voor demonstranten en mede-weggebruikers."
Joost Niemoller heeft daar een perfecte reactie op. Want, stelt hij, mensen zijn er moe van dat ze keihard voor "racisten" worden uitgescholden omdat ze een eeuwenoud Kinderfeest op de historische manier wensen te vieren. Als dat steeds weer gebeurt, en als dat feest zelfs verstoord wordt door een stel gekken, tja, dan roept dat nou eenmaal woede op. "En verzet."
Goed punt. En er is nog iets anders gaande. Want Klavertje had er geen enkel probleem mee toen "vreedzame demonstranten" in elkaar werden gemept door de oproerpolitie ten tijde van de coronadictatuur. Die mensen deden geen vlieg kwaad, vormden een bedreiging voor helemaal niemand, maar werden op ongelooflijk brute wijze in elkaar gemept - die paar duwen die KOZP ontving in Staphorst zijn daarmee geen vergelijking.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar toen vond Klaver het allemaal helemaal prima.
De reden? Klaver is een stalinist. Stalinisten zijn niet tegen geweld, maar tegen geweld als hun eigen mensen het doelwit zijn. Als andersdenkenden in elkaar worden geslagen vinden stalinisten dat helemaal prima. Sterker nog, dan lopen ze voorop met knuppels te zwaaien.
En nee, Klaver is natuurlijk ook helemaal niet voor vreedzame demonstraties. Hij is alleen voor vreedzame demonstraties als de demonstranten zijn zieke stalinistische woke-ideologie delen. Als het om conservatieven, liberalen, libertariërs, etc. gaat dan is Klaver juist tégen demonstraties, hoe vreedzaam en onbedreigend ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten