portraitfactorynl tweede kamer 162

Jesse Klaver huilt tranen met tuiten: geen steun van Nederland aan UNRWA

Politiekjan 30, 13:45
In een wereld waar realiteitszin steeds meer een zeldzaamheid lijkt, doet GroenLinks-PvdA voorman Jesse Klaver er nog een schepje bovenop. De man die nooit een kans onbenut laat om zijn progressieve tranendal te etaleren, is nu 'heel boos' omdat Nederland de geldkraan naar UNRWA tijdelijk heeft dichtgedraaid.
Dit nadat bekend werd dat minstens zes medewerkers van de organisatie betrokken waren bij laffe aanvallen op Israëlische burgers. Maar volgens Klaver is het blijkbaar erger dat Nederland geen belastinggeld overmaakt naar een organisatie waarvan medewerkers de handen vuil maken aan terrorisme.
"Beschamend dat Nederland humanitaire hulp in gevaar brengt voor 2 miljoen mensen in Gaza," klaagt Klaver op X. Maar waar is zijn beschaming over de onschuldige levens die in gevaar gebracht worden door de daden van diezelfde UNRWA-medewerkers?
Klavers wereldbeeld is kennelijk zo vertroebeld dat hij de ernst van de situatie niet inziet. Hij complimenteert UNRWA zelfs voor het ontslaan van de verdachten. Maar is dat genoeg? Wat Klaver blijkbaar niet begrijpt, is dat de financiering van een organisatie die banden heeft met terrorisme niet alleen onethisch is, maar ook een direct gevaar vormt voor de veiligheid en stabiliteit in de regio.
Nederland heeft een duidelijke boodschap afgegeven: geen cent belastinggeld naar organisaties waar corruptie en terrorisme onderdeel lijken te zijn van het personeelsbeleid. En terecht. In plaats van te klagen en UNRWA te prijzen voor het minimale, zou Klaver er goed aan doen de realiteit onder ogen te zien en zich sterk te maken voor een aanpak waarbij hulp echt terechtkomt bij degenen die het nodig hebben – zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en de vrede.
Jesse Klaver mag dan wel vinden dat Nederland zich beschamend gedraagt, maar het echte schandaal is het gebrek aan perspectief en prioriteit bij onze GroenLinks-PvdA'er. Het wordt tijd dat hij zijn roze bril afzet en de wereld ziet zoals die echt is: complex, gevaarlijk, en niet gebaat bij naïeve politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten