snapshot 21

Jesse Klaver pleit na klimaatalarmistisch onderzoek voor nog meer klimaatbeleid: 'Overheid moet met echte aanpak komen'

Politieksep 28 2021, 15:00
'De huidige generatie kinderen zal nog meer negatieve gevolgen ondervinden van klimaatverandering dan eerder gedacht', aldus de resultaten van een nieuw klimaatonderzoek. Voor GroenLinks-leider Jesse Klaver reden om voor nog meer beleid voor klimaat te opperen. Het groene gedram van Klaver zal de komende tijd een tandje meer worden.
Er is weer een onderzoek verschenen die omschrijft hoe ernstig de gevolgen van de klimaatverandering zijn. In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht gaat de huidige generatie aan jonge kinderen al een zware tijd tegemoet. Ten opzichte van mensen die in de jaren '60 zijn geboren gaan zij zeven keer vaker een hittegolf meemaken in hun leven, aldus het Parool.
Tsja, en aangezien er ieder half jaar wel een onderzoek verschijnt dat de Eindtijd aankondigt vanwege de rappe klimaatverandering, kunnen groene politici hier gretig radicale boodschappen aan verbinden. Zo ook de GroenLinks-leider. Jesse Klaver zegt, eigenlijk voor de zoveelste maal, dat de overheid véél meer moet doen om de klimaatverandering aan te pakken.
Dit véél meer doen houdt natuurlijk in dat de belastingdruk nog meer moet stijgen om megalomane groene plannetjes te subsidiëren. Ondertussen mag men natuurlijk ook wel de autorijder opzadelen met nog meer belastingen en betuttelende regels. Je kan het niet zo gek bedenken of men bij GroenLinks heeft het al eens geroepen.
https://twitter.com/jesseklaver/status/1442806335213604866?ref_src=twsrc%5Etfw
Wat Klaver en zijn klimaatrebellen heel gewiekst doen is Rutte en het kabinet neerzetten als de grote boosdoener. Wat het kabinet ook doet, het is nooit genoeg. Ze zetten Rutte neer als iemand die niks voor het klimaat heeft gedaan. Terwijl in feite de demissionair premier de ene na de andere klimaatregel en -eis heeft ingevoerd. Nederland is wel degelijk bezig met een grote energietransitie, en vormen van vervuilende energieopwekkers zijn allang in de ban gedaan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar volgens de klimaatdrammers van GroenLinks moet er een kabinet komen dat de crisis echt aanpakt. Maar wat moet er dan nog meer gebeuren? Onteigenen van boerengronden om nog meer windparken te bouwen? Als het aan de groene rebellen ligt waarschijnlijk wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten