Job Knoester bij Vandaag Inside: "Die Rutte moet gewoon direct weg!"

Politiekokt 04 2022, 14:03
Bij Vandaag Inside heeft Job Knoester duidelijk stelling genomen tegen Mark Rutte. Nu duidelijk is geworden dat de man op illegale, onrechtmatige wijze zijn SMS'jes verwijderd heeft is het tijd worden voor de VVD'er om op te stappen. "Die Rutte moet gewoon direct weg," zei Knoester. "Hij is niet betrouwbaar."
Job Knoester vindt het ongelooflijk erg dat er "niets gaat gebeuren" met informatie dat premier Rutte de regels omtrent de oplag van sms-berichten aan zijn laars heeft gelapt. "Er gaat niets mee gebeuren," zei Knoester gisteravond bij Vandaag Inside, "maar die Rutte moet direct weg."
"Kijk, wat je wil is: een man aan het roer van het land die betrouwbaar is," legde Knoester uit toen Wilfred Genee hem vroeg hoe hij tot die uitspraak kwam. "Je hebt al eerder gehad met die Toeslagenaffaire" wat er toen gebeurde en met de "functie elders" aanval op Pieter Omtzigt. "En nu weer. Dan kan je zeggen, het is niet zo belangrijk die sms'jes. Maar niemand gelooft toch dat die sms'jes zijn gewist terwijl er niets belangrijks in stond? Die man is gewoon niet betrouwbaar - en hij bestuurt ons land. Dat kán toch niet?"
Daarop herinnerde Wilfred Genee Knoester eraan dat ditzelfde gebeurd was met sms'jes van Polman (Unilever) over de vermogensbelasting. Die waren opeens ook verdwenen.
"Onvoorstelbaar. En iedereen vindt het goed, en morgen gaan we gewoon weer verder," zei Knoester daarop.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Genee reageerde dáár weer op door te zeggen dat Rutte ook geen declaraties doet. Op die manier voorkomt hij namelijk dat er een paper trail ontstaat. Als je kunt zien wat hij doet, waar hij naartoe gaat, etc. dan kun je hem daarop aanspreken. Maar nu is meneer een spook. Er zijn geen notulen van vergaderingen, er zijn geen declaraties, en er zijn ook al geen sms'jes. Niemand kan die man controleren.
Gaaf land, dat Nederland. Voor Mark Rutte wel, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten